Az ágazati különadó meg se kottyan a Magyar Telekomnak

Magyar TelekomA Deutsche Telekom magyar leányvállalata felfelé módosította a bevételre és a működési teljesítményt mutató EBITDA AL-re vonatkozó idei évi előrejelzését a várakozásoknál kedvezőbb tendenciák miatt. A társaság tájékoztatás szerint az elmúlt hónapokban – különösen a mobil adat és a vezetékes szélessávú szolgáltatásoknál – változatlanul erős volt a kereslet, és a változékony gazdasági környezet (Finomították a korábban használt terminológiát, augusztusban még ugyanis „bizonytalanságokkal övezett gazdasági környezetként” jellemezték a magyar gazdaság rémes állapotát… A -szerk- megj.) ellenére az előfizetőik számának alakulása, valamint az ügyfelek költési szokásai kedvezőek maradtak. Ezek a folyamatok a korábbi várakozásokat meghaladó üzleti teljesítményhez vezettek, így 2023-ban a korábban várt öt-tíz százalékos bevételnövekedés helyett tíz-tizenöt százalékos bővülést vár a társaság.

Az EBITDA AL – azaz a kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény, korrigálva az eszközhasználati jog után elszámolt értékcsökkenéssel és kamattal – is hasonló ütemben, tíz-tizenöt százalékkal emelkedhet az idén, míg korábban öt-tíz százalékos emelkedést vártak. A Magyar Telekom a 2022-es évet 746,7 milliárd forint bevétellel zárta, az EBITDA AL 221,5 milliárd forint volt. Az idei évre vonatkozó célkitűzések egyéb elemei változatlanok maradnak. A módosított nettó eredmény idén két számjegyű növekedést produkálhat a tavalyi 63 milliárd forint után, a szabad cash flow a módosított célszámok szerint – a korábbival megegyező mértékben – 60 milliárd forinttal bővülhet az egy évvel korábbi 50,9 milliárd forint után.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A magyar dalszerzők egyelőre nem félnek a mesterséges intelligenciától

csü szept 28 , 2023
Az Artisjus annak kiderítésére vállalkozik, hogy meg tudjuk-e különböztetni az igazi szerzők által írt dalokat a mesterséges intelligencia (MI) által kreált számoktól. A kísérletben bárki részt vehet október 8-ig, a dalszerzők napjáig a kösziadalt.hu oldalon. A közönség, valamint a zeneszerzők, szövegírók és zenei producerek körében már el is készült a […]
Szinger András, Artisjus

És még ez is...