Informatikai támogatás a józsefvárosi óvodáknak és bölcsődéknek

1

Eros-AntoniaInformatikai támogatást kaptak azok a józsefvárosi óvodák és bölcsődék, melyek részesei voltak az Egy Csepp Figyelem Alapítvány „Belevalók” programjának, és így pedagógusaik felkészültek a cukorbeteg gyerekek fogadására. Az intézmények képviselői a VIII. kerületi Katica Óvodában rendezett ünnepélyen kaptak egy-egy laptopot, amely tartalmazza a diabétesz oktatás képzési anyagát, tovább segítve mindennapi munkájukat. Az eseményen Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozója elmondta, büszke arra, hogy a kétéves „Belevalók” programban eddig 18 helyszínen mintegy 1300 pedagógus és egyetemi hallgató vett részt. A képzés célja, hogy felkészítse az óvónőket, dadusokat, kisgyermeknevelőket, tanítókat a cukorbeteg gyerekek intézményi gondozására, ezáltal megkönnyítse a diabétesszel élő gyerekek óvodai, bölcsődei felvételét és beilleszkedését a közösségbe.

A Bosch magyarországi  leányvállalata vállt vállnak vetve vállalta, hogy két év alatt összesen száz laptopot juttat ingyenes adományként az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak, illetve azon keresztül olyan anyagi, vagy egyéb szempontból hátrányos helyzetben lévő magyarországi óvodáknak és általános iskoláknak, amelyek saját forrásaikból nem tudják finanszírozni a gyermekek nevelésében felhasználandó számítógépek beszerzését. Erről az első átadáson együttműködési megállapodást írt alá Erős Antónia, Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője és Torma Krisztina, a Robert Bosch Kft. gazdasági vezetője.

One thought on “Informatikai támogatás a józsefvárosi óvodáknak és bölcsődéknek

  1. Semmi közöm hozzá, de biztosra veszem, hogy az intézmény vezetői nem éjt nappallá téve a diabeteszt fogják a gépeken tanulmányozni. Ebből a pénzből 20 x annyi szakkönyvet lehetne adni a gyerekekkel közvetlen kapcsolatban lévő pedagógusoknak, vagy/és pár órás tanfolyamot/előadást tartani nekik. És csodálkoznk az alapítványok, hogy az emberek nem segítőkészek irányukba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Már megint állni fog a magyarorszag.hu

sze okt 28 , 2015
ShareTweetPinShareA Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) Helpdesk tájékoztatása szerint tervezett munka miatt szerdán, 2015.10.28-án 9:00-tól 9:30-ig az ÁNYK alkalmazás használatában apróbb fennakadások várhatóak. A kormányzati portálon és az ügyfélkapun csütörtökön, 2015.10.29-én 22:00 órától – péntek, 2015.10.30-án 04:00 óráig karbantartást végeznek. Ezen időszak alatt a kormányzati portál, valamint az ügyfélkapu alá […]

És még ez is...