Online testnevelés órákkal búcsúztatja a tanévet a DJP

testnevelésóraRendhagyó online testnevelés órákat közvetített a Digitális Jólét Program, ezekhez bárki csatlakozhatott és aktívan bekapcsolódhatott az ország bármelyik iskolájából.

A Digitális Jólét Program (DJP) keretében működő Digitális Sport Tudásközpont, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az Európa Tanács együttműködésének eredményeként megvalósuló DigitalTesiLIVE! elnevezésű programban három különböző magyar városból, három magyar iskolából közvetített órákat labdarúgás, kézilabda és kosárlabda sportágakban. A közvetítés pedig valós idejű sportanalitikai adatokkal egészült ki. A szervezők közleménye szerint a kezdeményezés iránt nem csupán Magyarországon, hanem az Európai Unió tagállamaiban is nagy volt az érdeklődés, így az órák nemcsak magyarul, hanem angol alámondással is hallgathatók voltak.

„A program azonban nemcsak egy «egyszerű» streaming szolgáltatás, hanem módszertani bemutató is a testnevelés digitális támogatásának illusztrálására. A testnevelési órák felépítésükben követik az európai gyakorlatot, mozgásanyaguk nem tartalmaz olyan elemeket, amelyeket a testnevelő kollégák vagy a tanulók már ne ismernének, illetve ne végeztek volna korábban” – áll a közleményben, amelyben kiemelték, hogy a csatlakozó diákok a testnevelési órákon szokásos sportruházatban sportolhattak, a részvétel semmilyen különleges előképzettséget nem igényelt, a terhelést a szakemberek a 13-14 éves gyerekekre optimalizálták, de fiatalabb korosztályok bejelentkezése esetén a mozgásanyag életkornak megfelelő könnyített végzésére is lehetőség nyílt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Átadták a Bosch drezdai csipgyárát

szo jún 12 , 2021
ShareTweetPinShareÁtadták a németországi Drezdában a Bosch új csipgyárát, a német technológiai óriáscég történetének legnagyobb beruházását. A német állam és az Európai Unió pénzügyi támogatásával, egymilliárd eurós (346 milliárd forint) ráfordítással felépített üzem átadó ünnepségén Angela Merkel kancellár kiemelte, hogy a mikroelektronika „kulcstechnológia”, fejlesztése erősíti Németország és az EU „szuverenitását” és […]
chip

És még ez is...