Intim gyanta – mi a különbség a brazil és a bikini fazon között?

Ma már nemcsak egy mítosz a selymesség és a magasfokú igényesség érzése, hanem egy elérhető dologgá vált az intim gyanta térhódításával. Az intim gyantázás egy olyan szakszerű intim kozmetikai eljárás, ahol eltávolításra kerül az intim területek szőrzete. Éppen ezért fontos átgondolni, hogy milyen mértékben szeretnéd ezt eltávolítani és milyen fazon lenne az, ami valóban tetszik és kényelmes is. Sokan azonban nem ismerik az intim gyanta fazonokat, ezért cikkünkben mesélünk a brazil és a bikini fazon közötti különbségekről! Tarts velünk, ha kíváncsi vagy rá!

Mik a különbségek és mik a hasonlóságok a kettő között?

Kezdjük a hasonlóságokkal, hiszen tulajdonképpen ugyanarról az eljárásról beszélünk, csak egy kicsit másképp. Az intim gyanta önmagában egy olyan megoldás, mely a bikinivonal és akár a nemi szervek környékéről is eltávolítja a szőrt. Jellemzően sokkal hatékonyabb és tartósabb eredményt kaphatsz az intim gyanta használatával, mintha más eszközökhöz folyamodnál.

Tulajdonképpen mindkét fazon az intim gyanta alkalmazásával valósulhat meg, azonban más és más területek szőrtelenítésével. De mik a különbségek? A bikini vonal mentén kisebb részről távolítható el a szőr, míg a brazil gyantázás esetén a teljes intim terület szőrtelenítése lehetővé válik. Emellett különbség még a kezelések ára és időtartama is, hiszen egy brazil intim gyantázás a nagyobb mennyiségű szőr eltávolítása és a még kényesebb területeken történő kezelés miatt is tovább tart.

Egy intim kozmetikában szakképzett emberek fogadnak, így a higiénia, a gondosan megválasztott intim gyanta anyag és a kezelési eljárás is biztonságos. Neked pedig már csak az utólagos hidratálás a feladatod az intimkozmetikus utasításai alapján.

Melyiket válaszd?

Az intim gyanta nemcsak a nyaralások során fontos, de akár egész évben is azzá válhat. Nézzük meg, hogy milyen esetekben mit érdemes választani: brazil vagy bikini fazont?

Kezdjük a bikini fazonnal!

Ha még nem jártál intim gyantázáson, akkor bizonyára tartasz attól, hogy az egész terület szőrtelenítve legyen. Éppen ezért érdemes első alkalommal a bikini fazonnal kezdeni, hiszen ez kevésbé fájdalmas és időigényes, mint a brazil fazon kialakítása. A bikini fazon esetén ugyanis csupán a bikini vonal mentén történik a szőr eltávolítása. Amennyiben a strandszezon miatt szeretnél hosszantartó megoldást, úgy is ajánlott az intim gyanta használata a bikinivonalon.

Brazil fazon – ha mindenhol szeretnéd!

Az intim gyantázásban  a brazil fazon azt jelenti, hogy az intim területek teljes egésze szőrtelenítésre kerül: elöl, hátul és a bikinivonalon is. Maga a név onnan jött, hogy a brazil nők a trópusi forróság és a lenge öltözet miatt csupaszra gyantáztatták az intim területeket. Sokáig csak ők hordták így, azonban a módszer idővel még az USÁ-ba is beszivárgott és jellemzően a sztárok kedvenc szőrtelenítési eljárásává vált. Ha egész évben szeretnél kényelmes és ápolt intim területeket vagy sokat sportolsz és könnyebb így fenntartani a higiéniát, akkor a brazil fazon neked való.

Hogyan történik az intim gyantázás?

Először is érdemes időpontot foglalni egy intim kozmetikába. Amikor már ott vagy, akkor egy külön helyiségben le kell vetkőzni az alsó részen és kapni fogsz majd egy szoknya kinézetű ruhadarabot. Ekkor fel kell feküdnöd a kozmetikai asztalra, és az intimkozmetikus az igényeidnek megfelelően elkezdi az eljárást. Amennyiben a szőrszálak túl hosszúak lennének, úgy egy olló segítségével visszavágja azt a megfelelő hosszra, majd kezdődhet az intim gyanta alkalmazása.

A szakértő kozmetikus előkészíti a bőrt és a megfelelő módszerekkel és technikákkal legyantázza a kívánt felületet. Bikini fazon esetén ez csupán a bikinivonalig terjed, brazil fazonnál viszont mindenhol megtörténik a gyantázás – kivéve ha leszállócsíkot, háromszöget, vagy szív formát szeretnél hagyni.

Mennyire fájdalmas?

Az intim gyantázás elsőre kissé fájdalmasnak tűnhet, azonban mégsem annyira, mint amennyire gondolod. Ráadásul az idő előrehaladtával rugalmasabbá válik a bőr és egyre inkább elvékonyodnak a szőrszálak, így az intim gyanta használata is már csak apró kellemetlenségnek tűnhet.

Hogyan készülj rá?

Fontos tudni, hogy az intim gyantázás előtt mindenképpen érdemes előkészíteni az intim területet. Mi mindenre kell odafigyelni? Az első az, hogy a szőr elég hosszú legyen, hiszen csak ebben az esetben tudja az intim gyanta a megfelelő hatékonysággal eltávolítani. A kezelés előtti napokban pedig érdemes bőrradírt használni az elhalt hámsejtek eltávolításához, így könnyebben eltávolíthatóvá válik a szőr. Ha pedig először mész, akkor érdemes 30-60 perccel a kezelés előtt bevenni egy fájdalomcsillapítót is, ha érzékenyebb vagy a fájdalomra.

Reméljük, hogy tetszett a cikk és sikerült bemutatnunk a brazil és a bikini fazonokat az intim gyanta esetében. Ha szeretnél szinte fájdalommentes segítséget kapni egy szakképzett intimkozmetikustól, akkor érdemes ellátogatni a Naturiti intim kozmetikába, ahol kedves légkör fogad és nincsenek kínos pillanatok!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szép új hibrid világ IV.: A hackerek rászállnak a játékokra, az e-sportra

sze jan 25 , 2023
Szakértők szerint sosem látott szintet ért el a digitális eszközöktől való függőségünk: jelen vannak a munkában, az oktatásban, az egészségügyben, hatással van szabadidőnkre és az emberi kapcsolatainkra is. Cikksorozatunkban a szlovák kiberbiztonsági társaság, az ESET szekértői elemzik a tömeges home office hatásaik. A koronavírus-járvány kitörésének idején lett igazán népszerű a […]
Google Stadia

És még ez is...