Plag.hu: itt az ingyenes plágiumkereső

Az okos technológiákkal csökkenthető a plagizálás az oktatási intézményekben. Ugyanis az ellenőrző szoftverek jobban teljesítenek, mint az emberek. Egy erősebb képességű algoritmus néhány perc alatt észleli a lopott szöveget és annak eredeti forráshelyét is. A átfogalmazott szöveg sem marad észrevétlen. Egyre több plágium ellenőrző fejleszti tovább a rendszerét úgy, hogy a plágiumot bármilyen nyelven észrevegye. A plag.hu fejlesztői nemcsak egyetemi szinten tapasztaltak plágiumot, hanem iskolákban is, ezért ingyenes hozzáférést biztosítanak az iskolákban tanító tanároknak a diákok írásbeli feladatainak értékeléséhez. A tanárok önállóan ellenőrizhetik a diákok munkáit, vagy megkérhetik őket, hogy az ellenőrző szoftveren keresztül küldjék be a dolgozataikat.

A plágiumkezelő intézkedéseket már az iskolás kor elején el kell kezdeni.Az iskolákban a tanároknak sokkal többet kell foglalkozniuk azzal, hogy megtanítsák a diákoknak a plágium elkerülését. Fontos tudatosítani a gyerekekben, hogy a plágium nem elfogadható, és büntetést von maga után. A plagizálás megakadályozására különböző módszerek alkalmazhatóak: például tesztelni, hogy a gyerekek tudják-e mi számít plágiumnak, ezzel felderítve a tudásbéli hiányosságokat, amiket utána könnyű megtanítani nekik. A tanároknak hangsúlyozni kell, mennyire fontos a plágium elkerülése, milyen hasznos készségszinten tudni a plágiumelkerülő technikákat. Azt is tudatosítani kell, hogy a kész műveket teljes egészként értékeljék. Beszéljék meg a tanulókkal az írás és szövegszerkesztés összes szabályát — olvasható a plag.hu közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csak egy évre szól Rékasi igazgatósági tagsága

vas jún 24 , 2018
A Magyar Telekom pénteki rendkívüli közgyűlése igazgatósági taggá választotta július 1-jével Rékasi Tibort, aki a társaság vezérigazgatói pozícióját is betölti ettől a naptól – közölte a vállalat. Rékasi a Magyar Telekom vezérigazgatói tisztségét a leköszönő Christopher Mattheisentől veszi át. A vezetőváltást április 24-én jelentették be. A Magyar Telekom közleménye szerint […]
Rékasi Tibor

Friss, ropogós