Automatizált öntözőrendszerrel időt és pénzt spórolhatunk

ilmarket.huA parkokban és kertekben található növények gondos ápolás nélkül hamar kopár szigetekké silányulhatnak. Éppen ezért a hatékony öntözőrendszer kiépítése elengedhetetlen a gyep és valamennyi növény karbantartásához. Segítségével kiválóan fenntartható a rendezett kert, mely szépségével mindannyiunkat elvarázsol.

Az öntözőrendszerek láthatatlanul teszik a dolgukat, megfelelő időben és mennyiségben biztosítják a vizet a kerti növényzet számára. Az ILMARKET.HU az öntözőrendszer kiépítéséhez szükséges valamennyi kiegészítőt és eszközt forgalmaz, így egy helyen beszerezhetjük mindazt, ami egy kisebb kert vagy nagyobb park gondozásához szükséges. Nézzük, milyen előnyökkel járhat az öntözőrendszer kiépítése.

Öntözőrendszer előnyei

A korszerű kiegészítők segítségével könnyen optimalizálható az öntözés folyamata, minimalizálhatjuk a vízpazarlást, így pedig áttételesen megőrizhetjük a növények egészségét is. Az öntözőrendszerek különböző típusai és funkciói miatt számos lehetőség áll rendelkezésre a kerti öntözés optimalizálására.

Alapvetően az automatizálás a kulcsszó, mely jellemző mindegyik kiépítésre. A jól beállított rendszerrel jelentős vízmennyiség spórolható meg úgy, hogy a növények fejlődése maximalizálható. A vízforrásra kötött műanyag csöveken végigfutó víz adott időpontban és helyen folyik ki, amihez egy tökéletesen megtervezett rendszer szükséges. A föld alatt futó műanyag csövek különböző átmérőjűek lehetnek, ezekhez toldók és könyökök segítségével kapcsolódhatnak a szórófejek.

Takarékos megoldás

Az öntözés történhet csepegtetőszalaggal is, mely igazán költséghatékony és víztakarékos módja a növények vízellátásának. A speciális szalagon egyenlő távolságban elhelyezkedő kis lyukakon áramlik ki a víz kis mennyiségben. Ideális megoldás közparkok, konyhakertek, palántanevelők öntözésére.

Előnye, hogy könnyen áthelyezhető, egy szakasz kiiktatható, illetve miután a föld felszínén helyezkedik el és csak csepegtetve engedi ki a vizet, a növények gyökérzónáját nedvesíti. Ezáltal pedig a vízelfolyásból és a párolgásból adódó vízveszteséget csökkenti. Az egyszerűbb rendszer kialakítását magunk is elvégezhetjük, azonban a profi megoldások szakember közreműködését igénylik.

Az eszközök védelme

Miután közparkokban vagy füves területeken is sokszor használják az öntözőfejeket, így előfordulhat, hogy a nem földbe süllyesztett változatok védelemre szorulnak. Műanyag akna és csapszekrény elfedi a felszíni berendezéseket, így könnyen megvédhetjük a véletlen sérülésektől eszközeinket.

Az öntözés által nyújtott gondoskodás és figyelem segítségével részesei lehetünk az élő, lélegző kertnek, ahol minden csepp víznek és minden növénynek megvan a maga jelentősége és szépsége. Azt az időt, amit a locsolással töltenénk el nap mint nap, fordítsuk inkább a kerti virágok és fák növekedésének megfigyelésével vagy csak egyszerűen élvezzük a kert nyújtotta pihenést.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szép jövő előtt a szervizek

sze nov 22 , 2023
Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén elfogadott álláspontja szerint a gyártóknak és szolgáltatóknak inkább javítaniuk kellene a meghibásodott termékeket azok cseréje helyett. Az EP 590 igen szavazattal, 15 ellenszavazattal és 15 tartózkodás mellett fogadta el álláspontját a fogyasztók javításhoz való jogát erősítő új jogszabály-javaslathoz. Az EP-képviselők támogatják, hogy az […]
okostelefon szerviz

És még ez is...