Kapcsolódj ki és kertészkedj a szabadban!

kertesontozes.huA mai felgyorsult világunkban egyre inkább jellemző, hogy stresszesek, feszültek vagyunk, ez a két tényező pedig jelentősen kihathat a mindennapjainkra.

A felgyülemlett feszültség levezetésének hatékony módszere lehet, ha a szabadban töltjük az időnket, kiszakadva ezzel a szürke, egyhangú hétköznapokból.

A kirándulás és a különböző sportok mellett manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kertészkedés is, mint kültéri szabadidős tevékenység, azonban sokan csak az árnyoldalait látják. Pedig ma már számos olyan technológia a rendelkezésre áll, amely megkönnyítheti a dolgod – a Szentiváni kertcentrum kínálatában található fátyolfóliák például a hideg elleni védekezésben segítenek. Nézzük meg, pontosan mi az, amivel tisztában kell lenned, mielőtt kertészkedésre adnád a fejed.

Mennyi az annyi?

A kertészkedés sokak szerint nemcsak bonyolult, hanem költséges tevékenységnek is számít, amihez hosszú évek tapasztalata és megannyi felszerelés megvásárlása szükséges.

Felmerülhet hát a kérdés, hogy valójában mennyire terheli meg ez a hobbi egy kezdő kertész pénztárcáját? Biztosan a méregdrága eszközökön múlik a siker? Hiszen, ha belegondolunk néhány generációval korábban a kertészkedés nem kedvtelésnek, hanem létfenntartásnak számított, biztosítva akár egész családok megélhetését. Miben rejlett a felmenőink sikere?

Akár egy hobbiról, akár életformáról beszélünk, elmondható, hogy a kertészet egyfajta kommunikáció ember és természet között. A közös nyelvet pedig egyáltalán nem nehéz megtanulni, egy kis érzékkel, illetve a szükséges információk és eszközök beszerzésével pedig bárkinek örömet okozhat ez a tevékenység.

Kertészkedés a nagyvárosban

A családi házban élőknek általában adott a nagy kert és az udvar, de mit tegyenek a lakásban, tömbházban élők?

Ha nem rendelkezel kerttel, akkor sem kell lemondanod a kertészkedésről, hiszen számos példa van rá, hogy a városban is megoldható ez az elfoglaltság.

Fogj össze a szomszédaiddal, és csinosítsátok ki a közös udvart, vagy béreljetek egy kisebb területet, ahol hódolhattok ennek az időtöltésnek.

Ha megvan a gondozandó terület, akkor pedig nincs más hátra, minthogy tájékozódj a kiválasztott növényekről, és kezdetét is veheti a munka.

Ápolás a növénynek, megnyugvás a léleknek

A kertészet újbóli növekvő népszerűsége tehát nem véletlen, hiszen a természettel való kapcsolatteremtés mindig is az ember életének a része volt.

A növények megfelelő gondozásának az elsajátítása ugyan kezdetben okozhat apróbb nehézségeket, ha viszont elindulunk ezen az ösvényen, később már minden csak egyszerűbb és könnyebb lesz.

Az út végére érve pedig nem csak a növények lesznek ápoltak és gondozottak, a kertész maga is élvezheti a hobbija jótékony hatásait, egy nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb élet formájában.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hagyd meg a kerítésfestést a szomszédnak, válassz gondozásmentes kerítést!

csü dec 21 , 2023
ShareTweetPinShareAz ingatlant körülhatároló kerítések karbantartása, javítása rengeteg időt és pénzt felemészthet az idők folyamán, és a rendszeres csiszolás, festés manapság már nem is igazán fér bele a rohanó életmódba, így eljött az alumínium kerítések ideje! Kerítésre az ingatlan védelméhez, illetve a határvonalak kijelölése miatt is szükség van, de esztétikai okokból […]
keritesprofil.hu

És még ez is...