Jó vezetők lehetünk, ha az alábbi képességekkel rendelkezünk

fuzesabonyallas.huBár rendkívül kecsegtető a magas fizetés, a különböző juttatások, és az, hogy embereket irányítva egy csoport élén állhatunk, a menedzseri pozíciók egyáltalán nem valók mindenkinek. 

Ezért is gyűjtöttünk össze a mai cikkünkben hét olyan jellemzőt, amelyek igazán fontosak a FüzesabonyÁllás https://fuzesabonyallas.hu/allasok/menedzsment aloldalán vagy az egyéb álláskereső webhelyeken meghirdetett vezetői munkakörök sikeres megpályázásához.

Komplex gondolkodásmódra van szükség

Bár a munkahelyi profizmus is rendkívül fontos, de egy vezetői pozíció megköveteli a holisztikus szemléletet, ami lényegében azt jelenti, hogy nemcsak a saját szakmánkat kell ismernünk, hanem azokat a területeket is, amelyek szorosan összefüggnek vele.

Fontos a delegálási és priorizálási képesség

A priorizálást, vagyis azt a képességet, hogy a fontos dolgokra koncentráljunk, és arra fordítsuk az időnket, ami valóban számít, valószínűleg sikerült már elsajátítanunk a korábbi beosztotti pozíciónkban. Ugyanakkor ehhez vezetőnként még az is társul majd, hogy a csapattagoknak nekünk kell reálisan szétosztani, delegálni a feladatokat a legjobb tudásuk és képességeik alapján.

A cég és a csapat érdekeire kell fókuszálnunk

Azok, akik korábban még nem dolgoztak menedzserként, nagyon nehezen tudják átállítani a beállítottságukat arra, hogy az egyéni érdekeik elé helyezzék a cég és a csapat érdekeit. Pedig ez is egy fő ismérve a jó vezetőnek.

A problémák helyett a megoldásra kell koncentrálnunk

Abban az esetben, ha szembe jön velünk egy nehézség, akkor nem szabad bepánikolnunk tőle, hanem a megoldásra kell fókuszálnunk, és rugalmasan, illetve gyorsan kell döntenünk. Annak érdekében pedig, hogy az adott probléma még egyszer ne fordulhasson elő, fontos, hogy mindig levonjuk az adott szituációból a tanulságot.

Fontos az attraktív személyiség is

Bár ma már szinte minden szakmában fontos a kommunikációs készség, de egy menedzseri pozíció esetében ez halmozottan igaz. A munkánk során ugyanis folyamatos kapcsolatban leszünk az ügyfelekkel, a partnerekkel, illetve a befektetőkkel, akikkel mind-mind meg kell találni a közös hullámhosszt.

Itt azonban nem csupán a verbális, hanem a nonverbális kommunikációra is gondolunk, amely magában foglalja a gesztusokat és a testbeszédet is. Ha tehát a viselkedésünk és a megjelenésünk nem vezetői szerepet közvetít, akkor a tárgyalásokon nagy az esély arra, hogy hátrányból indulunk majd.

Arról nem is beszélve, hogy a munkatársak és a beosztottak sem fogják kellően komolyan venni az utasításainkat. A velük való sikeres együttműködés ugyanis szintén megköveteli a megfelelő kommunikációs képességet.

Végül pedig fontos, hogy felelősséget vállaljunk

Az a vezető, aki a kudarcok esetében a külső körülményeket hibáztatja, egyáltalán nem alkalmas a pozícióra. Bármi is történjen, mindig az adott eredmény mögött kell állnunk, és vállalnunk kell a felelősséget.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A pénzügyi terület mindenhol nyerő!

ked jún 20 , 2023
Talán nem tévedünk, ha azt mondjuk, hogy pénzügyi területen végzettséget szerezni meglehetősen okos dolog. Ezek a szakmák ugyanis mindig is keresettek lesznek, lévén, hogy minden vállalkozásnak, sőt sok esetben magánszemélyeknek is nagy szükségük lehet egy jó pénzügyes szakemberre. Sőt, ami még szebb, hogy az ország bármely pontján nyerők lehetünk vele, […]
bekescsabaallas.hu

És még ez is...