Miért érdemes kivizsgáltatni a hajhullást?

turbohair.huA haj rendellenes hullása egyre nagyobb mértékben érint bennünket, sokszor már egészen fiatalkorban is. Mit tehetünk, ha szokatlan változásokat tapasztalunk, illetve hová fordulhatunk? Cikkünkben ezekre a kérdésekre adunk választ.

Mekkora mértékű hajvesztés a normális?

Természetesen mindenkinek hullik a haja bizonyos mértékig, sokszor viszont nehéz megállapítani, hogy a tapasztalt jelenség még normálisnak számít-e. Létezik azonban egy egyszerű technika, amivel erre könnyedén választ kaphatunk: ha háromszor végigfésüljük ujjainkkal a hajunkat, és mindegyik alkalommal a kezünkben marad minimum 3-5 hajszál, akkor már valószínű, hogy túlléptük a normális szintet, és érdemes cselekednünk.

A TurboHair Medical szolgáltatásának igénybevételével nem csak a hajunkat érintő problémákat tudjuk kezelni, a klinika szakemberei a háttérben meghúzódó egészségügyi okokat is segítenek felderíteni. Mivel a hajhullás pedig általában nem jár egyedül, olyan gyakori problémákra is igyekeznek megoldást találni, mint a zsírosodás, a fejbőr viszketése, vagy éppen az elvékonyodó, töredezett hajszálak.

Ezért hullik a hajunk

Sokan rögtön az interneten kezdenek keresgélni egészségügyi vagy esztétikai problémák esetén, és a találatok alapján állítanak fel öndiagnózist. A kopaszodás, hajritkulás mögött viszont számos ok húzódhat meg a háttérben, így nem érdemes kísérletezgetni a házi terápiákkal. Legtöbbször ugyanis az a tapasztalat, hogy teljesen más okozza a jelenséget, mint amire eredetileg gondolnánk.

A hajhullás oka lehet többek között:

  • Nem megfelelő táplálkozás, és ebből adódó vitaminhiány
  • Vashiány
  • Autoimmun zavar
  • Genetikai okok
  • Időskori hajhullás
  • Stresszes életmód, közelmúltbeli trauma
  • Helytelen hajviselet, mint például egy szoros fonat vagy copf
  • Különböző gyógyszerek szedése

A hajgyógyász szakemberek amellett, hogy segítenek beazonosítani egyénre szabottan a probléma okát, részletes kezelési tervet állítanak össze. Első lépésként lehetséges, hogy elegendőek lesznek olyan életmódbeli változtatások, mint például egy tápanyagban dúsabb étrend kialakítása. Ha a vizsgálat azonban komolyabb problémát is felszínre hoz, akkor fontos minél előbb kezelni az alapbetegséget.

A hajgyógyászat lépései

Mint minden kezelés, a hajgyógyászat is egy konzultációval, illetve felméréssel indul, ahol a klinikán dolgozó szakember meghallgatja a páciens panaszait, illetve felméri a beteg egészségügyi állapotát. Ha ez megtörtént, egy mikrókamerás vizsgálat következik, hiszen csak sokszoros nagyításban lehetséges megfelelően kielemezni a problémát.

A fenti két lépést követően történik meg a diagnózis felállítása, ami alapján javaslatot kapunk egy kúra megkezdésére, ami sokszor gyógynövényes készítmények használatát, vagy életmódbeli változtatásokat foglal magába.

A rendellenes hajhullás sokszor igen komoly problémát is jelezhet, így fontos, hogy amint ilyet észlelünk, forduljunk szakemberhez és járjunk utána annak, hogy mit is jelezhet pontosan a testünk.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Billingo: Tíz év, százmillió számla

szo márc 16 , 2024
ShareTweetPinShareÉpp tíz éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó. Már az indulásnál is a magyar vállalkozások mindennapi adminisztrációs terheinek gyors és hatékony megoldása volt a társaság célja. Az ötlet bejött, mert a Billingót mára mintegy kétszázezer regisztrált felhasználóval rendelkezik, és közel százmillió számlát állítottak ki vele. Mára […]
billingo.hu

És még ez is...