Így választhatok ki a számodra ideális mosógépet

mosógépNincs könnyű dolgunk, ha a számunkra ideális mosógépet keressük, de néhány tulajdonság figyelembevételével jó döntést hozhatunk. Összegyűjtöttük, mire érdemes figyelmet fordítani vásárlás előtt. A megkérdezett kereskedő szerint kiválasztás három kérdéskör megválaszolásával lehetséges; ez a megbízhatóság, az ár és a megfelelőség.

Elsőként a megbízhatóságról érdemes beszélni. A közvélekedés szerint a mai mosógépek várható élettartama jelentősen alacsonyabb a korábbiakhoz képest. Ez nem teljesen alaptalan felvetés, hiszen a felgyorsult innováció miatt a felhasználók átlagosan 10 év után cserélik le a háztartási nagygépeiket abban az esetben is, ha azok hibátlanul működnek. Éppen ezért a gyártók a versenyképességük megtartása érdekében ehhez hasonló élettartamra kénytelenek optimalizálni a gyártási folyamatokat, beleértve azok anyaghasználatát is.

Ennek ellenére kimondható, hogy az ismert gyártók mosógépei megfelelő választást jelentenek. Mindenki esküszik valamelyik márkára, illetve óvva int egy másiktól. Ezek a jó vagy éppen rossz tapasztalatok sok esetben egyéni okokra vezethetők vissza, ráadásul minden márka több altípussal van jelen a piacon egyszerre, így előfordul, hogy némelyik szerencsésebb választás, némelyik pedig kevésbé. A Zanussi gépek a legnépszerűbbek közé sorolhatók Magyarországon, kiváló ár-érték arányuk, megbízhatóságuk és kiterjedt szervizhálózatuk sokak számára vonzóvá teszik őket. A Beko idehaza a feltörekvő márkák egyike, egyre nagyobb piaci részesedéssel. A 100 ezer forint alatti készülékeik is megbízható gépek. Kissé magasabb árkategória jellemzi a Whirlpool gépeit, amelyek között felültöltős változatokat is szép számban találunk. De meg kell említeni a Candy, az Electrolux, a Samsung, az LG, a Bosch gépeit is, amelyek mind jó választást jelenthetnek körültekintő mérlegelést követően.

Természetesen foglalkozni kell a megfelelősség kérdésével, vagyis meg kell keresnünk azt a készüléket, ami a leginkább megfelel az igényeinknek. Első körben azt kell eldöntenünk, milyen típusú gépre van szükségünk. Amennyiben a rendelkezésre álló szabad tér tágas, az esetben válasszunk hagyományos elöltöltős mosógépet! Ezek ár-érték aránya kiváló. Sok esetben azonban helytakarékos megoldásra van szükség; ilyenkor a felültöltős változatok jelentik a jó megoldást. Ezek nem csupán kis alapterülettel rendelkeznek, de még az előrefelé nyíló ajtó helyigényével sem kell számolni. Tudni kell azonban, hogy a szerkezeti kialakításukból adódóan kevésbé energiatakarékosak, így csak abban az esetben jelentenek jó megoldást, ha valóban helytakarékos gépre van szükségünk. A két típus előnyös tulajdonságait igyekeznek ötvözni a keskeny elöltöltős mosógépek.

Mindenképpen érdemes foglalkozni a dobkapacitás kérdésével is. Az általános ajánlás szerint egyedül élők számára 4 kg, pároknak 5-6 kg, családoknak legalább 7 kg dobkapacitás lehet ideális. Természetesen ezt az ajánlást a mosási szokások, illetve a ruhák koszolódásának sebessége felülírja.

Ne feledkezzünk meg a programokról sem! Az ismert gyártók gépei szinte kivétel nélkül ismerik az általánosan használt mosási programokat, ám előfordulhatnak speciális igények. Amennyiben antibakteriális mosásra van szükség, válasszunk olyan gépet, amely programjai között szerepel ez a mosási mód!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Közvetlen uniós források támogatják a vállalkozások digitalizációs fejlesztéseit

ked márc 8 , 2022
ShareTweetPinShareA magyar vállalkozások, közigazgatási szervezetek előtt is megnyíltak a Digitális Európa Programhoz kapcsolódó újabb közvetlen uniós pályázatok. A kiírások a gazdasági és társadalmi szempontokból is kiemelkedően fontos digitális kapacitások megerősítését célozzák, többek között a nagy teljesítményű számítástechnika és a mesterséges intelligencia területén – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). […]
Solymár Károly Balázs

És még ez is...