Melyik küzdősporthoz milyen ruhát kell felvenni?

samansport.huSzámos küzdősport létezik, ezek azonban más és más ruházati igénnyel rendelkeznek. Nagyon fontos, hogy mind a tradicionális, mind pedig a kényelmi szempontokat figyelembe véve mindig az adott sportág előírt ruházatát kell viselni. Abban, hogy melyik sporthoz melyik ruhát kell megvásárolni, az edző és a csapattársak fognak segítséget nyújtani.

Cikkünkben bemutatjuk a különböző küzdősportokra jellemző ruházatot és tanácsot adunk a kiválasztásához is.

A karate ruha

Amikor a SamanSport.hu küzdősport ruhái között válogatunk, akkor a karate ruhát, vagyis a karategit egyszerűen megtalálhatjuk hagyományos fehér színe alapján. Egyes ágai, például a kempo azonban eltérhet ettől a színtől, akár fekete vagy piros ruházatot is használhat. Vásárláskor figyeljünk arra, hogy nagyobbat válasszunk, mivel mosáskor össze fog menni!

Judo, aikido és jiu-jitsu ruhák

A fehér és kék rizsszövéses ruhák mindhárom sportágban hordhatók. Az aikido ruhák ujja valamivel rövidebb és nem tartalmazhat feliratot. A színes ruha méretét pontosan kell kiválasztani, mivel azok már be vannak avatva és nem fognak összemenni. Ha judózunk, akkor válasszunk szorosabb ruhát, így nehezebben fognak rajtunk fogást találni.

A box ruházat

Könnyű és egyszerű ruhák, rövidnadrág és trikó szükséges az ökölvíváshoz. A nők szoknyát is viselhetnek. A test védelméről az egyéb védőeszközök, például fogvédő, kesztyű, bandázs, fejvédő, mell- és lágyékvédő gondoskodik. Viseljünk speciális boxcipőt, ami fogja a bokát és csúszásmentes.

A kick-box ruha

A kick-boxot lendületes, nagyívű mozdulatok jellemzik, ezért a ruha bő, a rúgások érdekében pedig a nadrág is bőszárú. A kényelem érdekében ezek a ruhák nagyon könnyűek, poliészterből készülnek, kiválóan szellőznek és strapabíróak.

Kung-fu öltözet

A kung-funak számos irányzata van és ezek öltözete nem egységes. Alapelve a test és a szellem egysége, a tudatosság és a fegyelem. Nagyon elterjedt a fekete színű ruha, ezeket a modelleket akár masszőrök, terapeuták is előszeretettel viselik.

Az MMA ruházat

Kemény és változatos küzdelem jellemzi ezt a sportágat és többféle versenytípus is létezik, amely más-más ruházatot igényel. Rövidnadrágot minden ágazatban viselnek, azonban a speciális felsőt, melynek a neve rashguard, már nem feltétlenül. A rashguard egy kompressziós felső, mely eloszlatja a felsőtestet érő nyomást és nem gátolja a viselőjét a szabad mozgásban.

Taekwondo öltözet

Ez a sportág a japán karatéhoz hasonlóan rúgásokon, ütéseken és hárításokon alapul és a ruházata is hasonlít hozzá. A ruha fehér színű, felsőből és nadrágból áll, melyet övvel kötnek meg. A különböző ágak a felsőrészben különböznek, az egyik ág felsője keresztbe hajtható, míg a másik ág belebújós felsőt visel. A felső és a nadrág is nagyon kényelmes.

Minden egyes küzdősporthoz olyan ruházat tartozik, amely megkönnyíti a sportoló mozgását, azonban megfelelőképpen védi is azt. Mindig az adott sportág ruházatát kell megvásárolni és a megadott módszerrel tisztítani, így azt hosszú ideig viselhetjük.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ezektől a monitoroktól jobban tanulna a csemete

vas júl 30 , 2023
Ahogy a diákok és tanulók felkészülnek a következő tanévre, az AOC és almárkája, a játékosoknak szánt monitorokat gyártó AGON by AOC bemutatta a speciális tanulói igényeiknek kifejlesztett kijelzőit. A funkcionalitásra, innovációra és megfizethetőségre összpontosítva az AOC számos olyan monitort kínál, amelyek a gyártó szerint lehetővé teszik a diákok számára, hogy […]
AOC CU34P3CV monitor

És még ez is...