Mi számít igazán a horgász cipők és csizmák választásakor?

fishinda.comMiért kellene a horgász cipők és csizmák kiválasztását legalább annyira komolyan venni, mint magának a felszerelésnek az összeállítását? Mi mindenre érdemes fókuszálni, miközben a szóba jöhető darabok között vacillálunk?

Szó szerint a peca élményfaktora múlhat azon, hogy mennyire tudunk egzakt választ adni ezekre a kérdésekre. A kulcs nem más, mint a maximális tudatosság a beszerzés ideje alatt. Pontosan ehhez fogjuk megadni a leghasznosabb támpontokat ebben a bejegyzésben.

Mi számít elsődlegesen a horgász cipők és csizmák választásakor?

Nyilván nem más, mint a lehető legjobb kényelem. A horgászat nem divatbemutató és nem is hétköznapi viseletet igényel. A közben viselt lábbeli elsődleges feladata, hogy maximális komfortérzetet tudjon biztosítani, és ezáltal 100%-ig a halfogásra koncentrálhassunk.

Ezzel a szemlélettel ajánlott például a Fishinda webshop cipők, csizmák kínálatát is megnézni. Persze a dolgot valamelyest nehezíti, hogy a vízparton nem mindig ideálisak a körülmények. Pláne, ha az időjárás sem a legszebb arcát mutatja.

A jó lábbeliben akkor sem fázunk, amikor nagyon hideg van. Akkor sem izzad benne a lábunk, amikor hirtelen égetni kezd a napsütés. Egyúttal akkor sem fog beázni, ha egyik pillanatról a másikra leszakad az ég.

Mikor jobb a csizma, és mikor jobb a cipő horgászat közben?

A rövid válasz: attól függ, hogyan is néz ki maga a peca. Nem mindegy, hogy milyen vízterületen, milyen körülmények között, milyen időjárás mellett és milyen módszerrel szeretnénk eredményesek lenni.

A cipő akkor az igazi, ha nincs dolgunk extrém sárral, esővel, és nem lápos-latyakos talajon kell boldogulni. Cserébe kényelmes viseletet biztosíthat, még akkor is, ha több napon keresztül veszünk is részt egy-egy túrán.

A csizma ellenben akkor is védi a lábfejet, amikor a cipővel már nem nagyon boldogulnánk. Jobban ellenáll a víznek, adott esetben a hideg ellen is hatékonyabban véd, és segíthet szárazon tartani a lábat még csapadékos időjárás mellett is.

A horgász cipők és csizmák különféle verziói és választási szempontjai

Bármelyik lábbeli mellett is dönt az ember, a talp kialakítására mindenképp figyeljünk oda. Kell, hogy valami megtámassza a sarkat, a lábfejet, így az egyenetlen talaj sem fog a későbbiekben kellemetlen fájdalmat okozni.

Kulcsfontosságú az anyagminőség, valamint a bélés vastagsága. Horgászatnál inkább öltözzünk túl, mintsem alul. Az még mindig jobb, ha a lábbelivel kicsit túlbiztosítjuk magunkat, mintha fázni kellene a vízparton.

Nem árthat gondolni ezenfelül a speciális kivitelekre is. Nyáron a nagy melegben például egy vastagabb papucs kifogástalan kényelmet és szellőzést nyújthat. Pergető horgászatnál vagy extrém körülmények között pedig akár a vízbe is begázolhatunk, ha van rajtunk egy kellő védelmet biztosító csizma.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A tudást nem vehetik el tőlünk!

hét nov 13 , 2023
Sok üzletembert kérdeznek meg arról, mi a sikerük titka, mivel lehet sok pénzt szerezni. Azok, akik valóban tudják, mi a lényeg, azt állítják, hogy a legjobb, amit tehetünk, ha saját magunkba fektetünk: a tudást ugyanis nem veheti el tőlünk senki! A leghasznosabb dolog tehát az olvasás, tanulás – legyen szó […]
voiz.hu

És még ez is...