Poszt-Covid hajhullásod van? Tudjuk a megoldást!

artnhair.huA Covid megbetegedés lassan mindenkit elér, és ahányféle ember, annyiféle tünetet, illetve Poszt-Covid tünetet tapasztalhatunk. Sajnos a betegség után megjelenő hajhullás sem ritka, ami egyre több embernek okoz problémát. Hogyan fordulhat elő, hogy egy légúti megbetegedés következtében hajhullást tapasztalsz?

Miért jelentkezik hajhullás a Covid után?

Egyáltalán nem ritka és nem új keletű dolog, hogy a lázas állapotokat követően bekövetkezhet egy jelentősebb hajhullási fázis. Ez minden súlyosabb lefutású betegséget követően normálisnak tekinthető. Habár a hajszálak növekedési fázisa jellemzően 2-8 év, ezt a külső tényezők és környezeti hatások erőteljesen befolyásolhatják. Az Art ‘N Hair szakemberei azonban megoldást kínálnak számodra is.

Az olyan tünetegyüttessel járó megbetegedések, mint a stressz, a magas láz, illetve a sokk hatás, arra ösztökélik a hajszálainkat, hogy nyugvó fázisba lépjenek. Ez pedig akár 70%-uknál is bekövetkezhet, ami jelentősen felborítja azt az egészséges arányt, amit egy felnőtt ember megszokott és amit normálisnak gondolunk.

Visszanyerhetjük-e a betegség után elvesztett hajszálakat?

Szerencsére ez az állapot nem végleges, és jellemzően a hajszálak többsége visszanő. Azonban a haj természetéből adódóan ez igen hosszú időt vesz igénybe, átlagosan 6-9 hónapig is eltarthat. Ráadásul vannak olyan esetek, amikor nem számolhatunk be arról, hogy teljes mértékben sikeres a haj visszanövése, hanem megritkul és foltokban a haj hiányát tapasztalhatjuk.

A modern orvostudománynak köszönhetően léteznek már olyan megoldások, melyek lerövidíthetik ezt az időszakot. A hajmezoterápiás kezelések segítségével jelentősen megerősítheted és segítheted a nyugvó fázisban lévő hajszálak növekedését. A kezelés során egy olyan vitaminkoktélt vagy saját véredből készített vérplazmát juttatnak vissza a fejbőrbe, ami stimulálja a hajhagymákat. Ezt legalább 120 ponton teszik meg, annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el a beavatkozás során.

A mezoterápiás kezelés menete

Az eljárás lényege, hogy korrigálja a hiányállapotot. Olyan vitaminokat és összetevőket juttat a hajszerkezetbe, amelyek erősítik azt és gyorsítják a növekedését. Mindössze apró tűszúrásokat érezhetsz a folyamat során, ezek beindítják a gyógyulást és segítik a kollagén, valamint a növekedési faktorok termelődését is.

Mindenképp konzultálj szakemberrel, mielőtt belevágsz a kezelésbe. Az Art ‘N Hair szakemberei segítségével érdemes elvégezned egy komplett kúrát, ami legalább négy alkalomból, de maximum 12 kezelésből áll, attól függően, hogy milyen súlyos a helyzet. A kezelési időpontok az idő előrehaladtával egyre ritkulnak. Van lehetőség arra is, hogy a vitaminos terápiát kombináld a saját vérplazmás kezeléssel, azonban ezzel kapcsolatban mindenképpen érdemes konzultálni.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az EU új eszközt vezetett be az álhírek kiszűrésére

ked okt 25 , 2022
ShareTweetPinShareAz Európai Unió Külügyi Szolgálata (EEAS) új eszközt vezetett be a hamis információk elleni fellépés jegyében az EUvsDisinfo.eu weboldalon – közölte a brüsszeli szolgálat, hangsúlyozva, hogy lépése Oroszország ukrajnai háborújával függ össze. Az EEAS által finanszírozott honlap „a dezinformáció és az információmanipuláció mögött álló mechanizmusokat, taktikákat, narratívákat és szereplőket ismerteti”, […]
orosz fake news

És még ez is...