A tudást nem vehetik el tőlünk!

voiz.huSok üzletembert kérdeznek meg arról, mi a sikerük titka, mivel lehet sok pénzt szerezni. Azok, akik valóban tudják, mi a lényeg, azt állítják, hogy a legjobb, amit tehetünk, ha saját magunkba fektetünk: a tudást ugyanis nem veheti el tőlünk senki!

A leghasznosabb dolog tehát az olvasás, tanulás – legyen szó bármiről. Ma már az internetes világban nem is kell nagy befektetés ehhez: elég például előfizetni a VOIZ hangoskönyv-szolgáltatására, és máris számtalan önfejlesztő olvasmányhoz jutunk, de tölthetünk le a telefonunkra, tabletünkre regényeket, meséket, gazdasági és pszichológiai könyveket, sőt meditációkat is.

Nézzük, milyen előnyökkel jár a művelődés!

Tréningek, képzések

Bizonyára te is hallottál már az élethosszig tartó tanulás fogalmáról, amely napjainkban különösen nagy jelentőséggel bír. Ha szeretnéd fejleszteni magad, akkor érdemes beiratkozni egy tanfolyamra, ahol a számodra fontos, érdekes dolgokról szerezhetsz be új információkat.

Olvasni eközben is kell, hiszen a tananyagok nagy része nyomtatott formában kerül majd hozzád. A tanulás során azonban nemcsak a szakmai tudásod fejlődik: jobb lesz a koncentrációs képességed, a lényeglátásod, megtanulod értelmezni az elhangzottakat. A világlátásod is szélesedik. Ezért mondják azt, hogy aki olvasott ember, azt nehéz becsapni, megvezetni, mert képes a dolgok mögé látni.

Az olvasás csökkenti a stresszt

Minden könyv, amelyet elolvasunk vagy meghallgatunk, elvonja figyelmünket a való világról, megszűnnek közben a problémáink: csak az adott történetre, tanításra figyelünk. Ezáltal pedig csökken bennünk a stressz is!

Akár regényeket választunk, akár önfejlesztő vagy szakmai könyveket, miközben belemerülünk az olvasásba, kikapcsolódunk, máshová helyezzük a fókuszt. Bár ugyanezt a hatást meditációval is elérhetjük, mégiscsak hasznosabb, ha közben tanulunk is valamit, tudásunkat is bővítjük! Erre jók a könyvek!

Az olvasás a kreativitásra is jó hatással van, és empatikusabbá is tesz. További előnye, hogy bővül általa a szókincsünk, és fitten tartja az agyunkat is.

Kezdjük el élvezni az olvasást!

Már a fentebb leírtakból is kitűnik, hogy a mai világban csak az tud igazán érvényesülni, aki szeret olvasni, és szán időt erre a tevékenységre. Válassz olyan témában könyvet, ami érdekel, és nem fogod nyűgnek tartani, ha olvasni kell!

Persze sokaknak nehéz beépíteniük a napi rutinba, hogy könyvet vegyenek a kezükbe, de ha fontos számunkra a cél, meg fogjuk találni a megfelelő módot, időt és helyet a művelődésre.

Egyébként pedig remek alternatívát jelentenek a hangoskönyvek, amelyeket hallgathatunk főzés, sportolás, utazás közben is. A lényeg, hogy minél előbb alakítsunk ki olyan szokásokat, amelyben a művelődésnek szerepe van.

Bár éppen az iskolás korosztály az, amelyik a legkevésbé szeret olvasni, érdemes tudatosítani bennük, hogy csak jót tesznek magukkal, ha gyakran vesznek kezükbe könyvet. A tudás hatalom: és a magunk erejét növeljük azáltal, ha sokat olvasunk. Még egyszer hangsúlyozzuk: amit megtanultunk, azt nem vehetik el tőlünk.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tippek a legjobb kültéri éttermi szék megtalálásához

hét nov 13 , 2023
Ahogyan az otthonokban a terasz a nappali meghosszabbítása, úgy az éttermekben a vendégtér kiterjesztése, egy olyan hely, ahol a korszerű árnyékolóknak, négy évszakos pergoláknak köszönhetően akár egész évben vendégeket fogadhat. Azok a vendéglátóhelyek, amelyek finom ételeket és italokat kínálnak, és gondosan, kényelmesen berendezett terasszal rendelkeznek, megnövekedett forgalomra számíthatnak. Ma már […]
dublino.hu

És még ez is...