Mikor, milyen biciklit érdemes venni a gyereknek?

kerekparwebshop.euAki látott már gyerekeket testközelből, az pontosan tudja, hogy az apróságok valóságos energiabombák. A mozgásigényüket nemcsak azért célszerű kielégíteni, hogy este gyorsabban és könnyen aludjanak el a fáradtságtól, hanem a fejlődésükhöz is elengedhetetlen.

A kicsik természetes kíváncsisággal fordulnak a járás megtanulása után a járgányok felé, így a szülőknek érdemes alaposan körbenézniük, hogy mikor, milyen bicikli a legjobb társ csemetéjük számára.

Kinek való a tanulóbicikli?

Azoknak a 2-3 éves vagy afölötti korosztálynak, akik már stabilan járnak, futnak. A Kerékpárwebshop.eu tanulóbicikli kínálatában olyan pedál nélküli, fém vázas modellek kaphatók, amiket akár a kisebb testvér számára is meg lehet őrizni. A futóbicajok előnye, hogy elképesztően gyorsan el lehet sajátítani a használatuk közben az egyensúlyozás képességét. Ami az egészséges felnőttek számára evidens, az a lurkóknál akár több hetes gyakorlás után alakul ki.

A váltott lábbal való hajtás erősíti a lábizmokat, és mindkét agyféltekét fejleszti. A gyermek megtapasztalhatja, hogy ő szabályozza a sebességet, ennél fogva a lassítást, megállást is.

Miniatűr pedálos kerékpár

A pedálos kivitelezésű modellekből a 12”-os a legkisebb. Ezeknél a verzióknál mindig jár a cangához támkerék is, amit felszerelhet ugyan a szülő, de nem kötelező. Ha van rá mód, akkor szerencsésebb, ha a gyermek e nélkül sajátítja el kerékpározás technikáját, ugyanis az egyensúlyozó képesség kialakulását erőteljesen visszaveti. Az erős váz általában színes vagy valamilyen közkedvelt mesefigurás mintázatot kap, ezzel is csábítva a kicsiket a mozgásra. Jellemzően kontrafékkel vannak ellátva, és mellőzik a  sérülékeny szerkezetek felszerelését.

14”, 16” és 18”-as gyermek kerékpárok

Ennek a három bringának a technikai adottságai teljesen megegyeznek, ezért vesszük őket egy kalap alá. Ezeknél még mindig kontraféket találni, a kerekek erősek, vastagok. A váz masszív, megjelenésük üde és tetszetős. A pótkerék készlet ezekhez a termékekhez is jár.

Ami fontos, hogy mindig a gyermek adottságainak megfelelő biciklit vásárolja meg. Az ajánlásokban életkori és testmagasság szerinti besorolás is szokott szerepelni, ezt tartsa szem előtt. Ne ugorjon át egy vagy ne adj’ isten két méretet, abból az elgondolásból, hogy majd belenő. Természetesen bele fog, sőt, ki is növi, de egy túlméretezett bringán ülve elveszítheti a biztonságérzetét. Ha nem ér le a lába, nem fog tudni elindulni vagy megállni.

Bicikli 20”-as mérettől

A 20”-as, illetve afölötti kerékpárok között már találni V fékkel, illetve váltóval felszerelt darabokat. Ezeket olyan gyerekeknek javasoljuk, akik már önállóan tudnak tekerni, hiszen a kormányra szerelt fékkar illetve váltókar időben való használata figyelmet igényel. Akiknek még a pedál tekerése igényli a legnagyobb koncentrációt, azok ráérnek a későbbiekben elsajátítani az egyéb felszereltségek működését. Számos kontrafékes, egysebességes kerékpár közül tudnak ők is választani.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csodás rendszert fejleszt a Plensys-Rufftech páros

vas okt 9 , 2022
A Plensys Kft. és a Rufftech Kft. konzorciuma a kis és közepes vállalatok (kkv) részére egy felhő alapú keretrendszert fejleszt. A 333,459 millió forint összköltségű projekt 226,155 millió forint támogatást kapott. A konzorcium fejlesztésének eredménye az informatikai fejlesztéssel foglalkozó kkv-k számára kínál segítséget. A projekt befejezése 2022. december 31-ére várható, […]
felhő

És még ez is...