Hogyan kell a kerítést helyesen festeni?

autofestekszeged.huMegérkezett a jó idő, ami azt jelenti, hogy megkezdődött az az időszak, amikor a kerítés és más vasszerkezetek tökéletes fényükben, színükben pompázhatnak. Ahhoz, hogy ezt a hatást elérjük, több lépést is meg kell tenni a festék kiválasztásától kezdve az előkészületek elvégzésén át egészen a karbantartásig.

Új életet lehelhetünk a kerítésbe

Az autofestekszeged.hu ipari festékei között többféle termék is található, amelyekkel elvégezhető a kerítések, vasszerkezetek karbantartása, ápolása. Ezek az elemek ráadásul folyamatosan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, a káros hatásoknak. Rövid és hosszú távon ez kopáshoz, rozsdásodáshoz és elszíneződéshez is vezethez. A festés sokkal több annál, mint az esztétikai felfrissítés, szépítés. A művelettel tulajdonképpen egy új védelmi réteget hozunk létre az egész szerkezet számára, amivel az élettartamukat is nagymértékben növelhetjük.

A folyamat nem bonyolult, de az egyes lépésekre kiemelten oda kell figyelni. Az első mindenképpen az lesz, hogy kiválasszuk a megfelelő festéket. A tartósság és az esztétikai hatás érdekében is fontos, hogy az ideális termék kerüljön fel a kerítésre. Ha például fa elemek is találhatóak a szerkezetben, akkor a vékonylazúr lehet az egyik legjobb választás, mivel azt kifejezetten fafelületekhez tervezték. Vasszerkezet esetén a 3in1 ipari festékek között kell nézelődni, amelyek rozsdagátló tulajdonságokkal is rendelkeznek, így hosszú távon is kiváló védelmet és tartósságot kap a struktúra.

Speciális igényű felületekhez is megtalálhatjuk a megfelelő terméket. Fontos, hogy az egyedi körülményeket is figyelembe vegyük a vásárlás során, hogy a lehető leghatékonyabb védelmet tudjuk elérni a festéssel.

A felület előkészítése, festése

A folyamat eltérő fa és fém felület esetében. Az első lépés mindkettőnél az lesz, hogy csiszolással eltávolítjuk a régi festékmaradványokat, fémnél a rozsdát is le kell szedni. Fa felületnél a második lépés az, hogy portalanítsuk a felületet, amennyire csak tudjuk, ehhez használhatunk sűrített levegőt vagy kefét is. Fém esetében tisztítani és zsírtalanítani kell az adott területet, amihez szilikon eltávolító folyadékot ajánlott használni.

Végül a festésnél ügyeljünk arra, hogy kizárólag vékony rétegekben dolgozzunk és mindegyik között hagyjunk elég időt a száradásra. A felhordáshoz használhatunk hengert, ecsetet vagy szórópisztolyt.

Ne feledkezzünk meg a karbantartásról sem

A hosszú élettartam érdekében rendszeres karbantartásra is szükség lesz. Ez azt jelenti, hogy a szennyeződésektől megtisztítjuk a szerkezetet, ha pedig a rozsdásodás jeleit véljük felfedezni, azt is minél hamarabb orvosolni kell. Kiváló festékek használatával és a megfelelő ápolással nem kell amiatt aggódni, hogy idő előtt megadja magát a kerítés vagy a vasszerkezet. Hosszú éveken keresztül megőrizhető az eredeti szépségük.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kis méretű fürdőszoba berendezésének titka

pén ápr 19 , 2024
ShareTweetPinShareA kis méretű fürdőszoba sok fejfájást tud okozni. Hiszen itt az alapvető bútordarabok mellett a tárolásról is gondoskodnunk kell – valamint természetesen egyik darabot sem hagyhatjuk ki a kis rendelkezésre álló tér miatt. Nézzük tehát, hogy milyen tippekkel és trükkökkel tudod áthidalni ezen problémát. Megfelelő színek és világítás A szűkös […]
kondela.hu

És még ez is...