OKI index: sötéten látják a gazdaság helyzetét az e-kereskedők

oki-indexAz online kiskereskedelem hat legnagyobb szektora 2014 folyamán több mint 150 milliárd forintos forgalmat ért el, ezzel mintegy hat százalékos súlyt szerezve saját teljes kiskereskedelmi forgalmukon belül – derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös, Online Kiskereskedelmi Index (OKI index) kutatássorozatának idei első felméréséből. Az OKI szektorok által elért forgalom a teljes hazai online kiskereskedelem közel kétharmadát fedi le. A vizsgált szektorok közül továbbra is kiemelkedő a műszaki cikkek forgalmazásával foglalkozó kereskedők helyzete, a hat szektor által elért bevétel 27 százaléka ebben a szegmensben keletkezett. A legdinamikusabban fejlődő szektor a szépség-egészség volt 2014-ben, mely 17 milliárd forintos forgalmat generált internetes értékesítésből. Ezzel éves szinten a szektor 21 százalékos bővülést ért el, míg a teljes kiskereskedelemben 14 százalékkal nőtt a forgalma.

2015 első negyedévét illetően, jellemzően továbbra is optimista álláspontok fogalmazódtak meg, ami alapvetően az online szektor kilátásaira vonatkozik, hiszen a magyar gazdaság helyzetét a kereskedők többsége továbbra is negatívan látja. Összességében ráadásul az online kereskedők – igazodva a kereskedelmi szereplők véleményéhez – a korábbi negyedévhez képest kismértékben rosszabbnak látták a piac helyzetét. Az online és offline szektor közti különbség azonban továbbra is megfigyelhető, előbbiek derűlátóbbak, illetve pozitívabbak a piac egészének megítélésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ha ráismer a gyemekére, fogja fülön, és vigye be az első rendőrörsre

sze márc 11 , 2015
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást indított lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettesek (a képen) 2015. január 28-án 18 óra 15 perc és 18 óra 30 perc közötti időben egy XI. kerületi üzletközpont telefon-töltőállomásának zárt rekeszéből eltulajdonítottak egy mobiltelefont. A Budapesti […]
telefon tolvajok

És még ez is...