Mit kell tudni a házi vízmű rendszeréről?

automataontozorendszer.comElőfordul, hogy nem könnyű megtervezni a házi vízellátást. Ennek sokféle oka lehet, de leginkább a speciális környezet szokott nekünk fejtörést okozni. Legyen szó egy mezőgazdasági tanyáról, egy nyaralóról vagy a kerti locsolásról, fontos, hogy gazdaságos vízellátó módszert válasszunk.

Éppen ezért is szeretnénk a következő pár sorban némi segítséggel szolgálni neked. Ismerd meg egy kicsit közelebbről a házi vízmű rendszerét és tudd meg, hogy milyen előnyei vannak a gyakorlatban!

Milyen esetekben hasznos a házi vízmű?

A házi vízmű rendszere tulajdonképpen automatizálja a vízellátást a ház körül. A talajvíz vagy az esővíz összegyűjtésével igen egyszerű lesz a tartályok, a medence megtöltése.

Mielőtt azonban belevágnál a nagy házi vízmű projektbe, érdemes tisztában lenned néhány külső tényezővel, amelyek meghatározzák a rendszer szerkezetét. Ilyenek például a talajviszonyok vagy a területi adottságok. A magasabban elhelyezkedő, sziklás vidékeken nem is éri meg működtetni, de a ház körül óriási támaszunk lehet. Ott van mindjárt a víz újrahasznosítása, amely napjainkban egyre fontosabbá válik. Mit szólnál ahhoz, ha esővízzel töltenéd fel a WC-tartályt?

Látod? Könnyen lehetsz környezetbarát!

Hogyan működik?

A házi vízműben minden alkatrésznek megvan a maga feladata, és egyik sem működne a másik nélkül. Éppen ezért is olyan fontos, hogy csak minőségi termékeket szerezzünk be a kiépítés során. Szerencsére az AutomataÖntözőrendszer.com házi vízmű kínálatában minden megtalálsz, amire szükséged lehet!

A rendszerben a szivattyút a nyomáskapcsoló fogja irányítani, ennek lesz fő feladata a vízellátás biztosítása. Aztán ott van a hidrofor tartály, amely a folyadékot tárolja. Ez kis mennyiségű víz esetén a megfelelő nyomást garantálja a rendszeren belül. De miért is olyan fontos ez? Azért, mert így nem lesz szükség a folyamatos ki- és bekapcsolásra.

Miért érdemes a házi vízmű rendszert választani?

A rendszer, automata jellegének köszönhetően rendkívül takarékos vízellátást tesz lehetővé. Talán ki is jelenthetjük, hogy ez a legnagyobb előnye. Az sem utolsó, hogy igazán könnyű a működtetése, nem igényel nagy energiát. Gyakorlatilag elég egyszer beépíteni, s ezután már nem szükséges minden egyes locsolás előtt a tömlő másik végéhez rohanni, és újra és újra bekapcsolni a szivattyút. Elég lesz egyetlen egy locsolófej és tömlő.

A locsolás során is sokat segíthet nekünk a házi vízmű. Viszont arra érdemes figyelni, hogy a kertek öntözéséhez már nagy kapacitású nyomástartályra lesz szükségünk. Ez akkor kap nagy szerepet, amikor a vízellátás csak távolról megoldható, ilyenkor ugyanis a vízszállító csövek könnyen eldeformálódhatnak. Amikor a vezetékben nincs víz, tágulnak, de a nyomás hatására összeszűkülnek. A nagy űrtartalmú tartályok képesek ezt csökkenő nyomást kiegyenlíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Opel-gyár áll le a csiphiány miatt... a Wartburgokkal nem lenne ilyen gond

ked okt 5 , 2021
ShareTweetPinShareLegalább az év végéig leállítják a termelést a németországi Eisenachban működő Opel-gyárban a globális csiphiány miatt – jelentette be az autógyártó társaság. Az üzemet október első hetében állítják le. A mintegy 1360 dolgozót bejelentik rövidített munkaidőre, így bérük nagy részét az állami támogatás révén megkapják. Legkorábban 2022 elején indulhat újra […]
Wartburg autó

És még ez is...