Kis méretű fürdőszoba berendezésének titka

kondela.huA kis méretű fürdőszoba sok fejfájást tud okozni. Hiszen itt az alapvető bútordarabok mellett a tárolásról is gondoskodnunk kell – valamint természetesen egyik darabot sem hagyhatjuk ki a kis rendelkezésre álló tér miatt. Nézzük tehát, hogy milyen tippekkel és trükkökkel tudod áthidalni ezen problémát.

Megfelelő színek és világítás

A szűkös fürdőszoba esetében a megfelelő színekkel kiemelten fontos játszani. Azt mindannyian tudjuk, hogy a világos színek képesek optikailag nagyítani a rendelkezésre álló teret. Emiatt érdemes a színpaletta alapjaként a fehéret, törtfehéret, esetleg a bézst választani. Fontos továbbá, hogy ne válasszunk túl sok árnyalatot, inkább két-három színt kombináljunk.

A színek mellett a természetes és mesterséges fény kombinációja is segít majd tágasabbá tenni fürdőszobádat. A mennyezeten elhelyezett süllyesztett spot lámpa lehet a legpraktikusabb megoldás.

Kis méretű bútorok

Fürdőszoba bútorok esetén is van lehetőségünk kis méretet választani. Könnyedén találhatunk például igencsak magas, azonban keskeny szekrényt vagy polcot, amely kényelmesen elfér akár a sarokba – magassásának köszönhetően azonban nagy tárolási felületet biztosít. Ideális lehet továbbá a lekerekített formák használata, amely lágyabbá teszi a bútorok kinézetét.

Praktikus, multifunkcionális tárolás

A megfelelő fürdőszobabútorok sok tárhelyet biztosítanak, tehát ezek kiválasztása kulcsfontosságú. Az alapvető darabokat remekül kiegészítheted olyan extra megoldásokkal, mint például a mosógép vagy a wc fölé elhelyezett polcok és tárolók. Akár polcos szekrényről, akár fiókos komódról van szó, a megfelelő tárolási rendszer kialakítása is sokat segít majd.

Minták, formák kihasználása

Kevésbé a praktikus megoldásokat elősegítő, azonban nagyon hatásos szempont az ideális minták és formák kihasználása. Bár sokan nem tudják, a nagy minták szintén segítenek optikailag nagyítani a teret, tehát érdemes a csempék esetében ezek közül választani. Emellett, ahogyan fent is említettük, a lekerekített ívek is sokat segítenek ilyen szempontból.

A fotó forrása: Pixel-Shot – stock.adobe.com


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csalás: Legyél kellően bizalmatlan!

szo ápr 20 , 2024
ShareTweetPinShareCsalás: Bankkártyaadatok megszerzésére szakosodott bűnszervezetet számoltak fel a baranyai rendőrök, a csalók legalább 76 számlatulajdonosnak összesen több mint kétszázmillió forint kárt okoztak. Harmati Béla, a megye bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese a közölte: a bűnbanda három – két külföldi és egy magyar – vezetőjét a bíróság mostanra letartóztatta, további tizenegy gyanúsított szabadlábon védekezhet. […]
bankkártya

És még ez is...