Milyen makettfestéket érdemes beszerezni?

modellfutárMi mindent érdemes tudni alapvetően a Vallejo festékek minőségéről, illetve használhatóságáról? Mitől olyannyira kedvelt és népszerű opciók a Vallejo festékek a makettezők körében?

Illetve mi alapján lehet indokolt megoldani a Vallejo festékek közötti választást, ha lehetőleg könnyű használatot és minőségi végeredményt szeretnénk?

Dióhéjban a Vallejo brand és vállalat tevékenységéről

Egy 1965-ben alakult vállalkozásról van szó, amely kezdetben a vízbázisú akrilfestékek gyártására specializálódott animációs filmekhez. Miután az Egyesült Államokból Spanyolországba tette át a székhelyét, Amadeo Vallejo egyenesen az első Spanyolországban gyártott képzőművészeti akrilfestéket fejlesztette és dolgozta ki.

Időközben a vízbázisú akrilfestékek egyre népszerűbbé váltak, és a sokáig oldószeres termékekkel dolgozó airbrush-művészek számára is hasznos megoldást jelentettek. Az első, airbrush-hoz szánt akrilfestékek számukra jelentettek igazi hozzáadott értéket.

Aztán a folyamatos innováció és az igényekhez mérten véghezvitt fejlesztések hatására a makettek és modellek szerelmesei is egyre inkább megtalálhatták azokat a Vallejo festékeket, amelyek nagyban segítették az ő dolgukat is.

Mire lehet szükség ahhoz, hogy a Vallejo festékekből a legtöbbet sikerüljön kihozni?

A Modellfutár webshop Vallejo festékeit elnézve nem nehéz úgymond a bőség zavarába esni. Vagyis annyira sokféle különböző festék érhető el, hogy nagyon is sokat számít annak a kérdése, hogy melyiket mire használjuk.

Úgyhogy tényleg nem árthat még a beszerzés előtt alaposan megnézni, hogy a kiszemelt termékek a felhasználás jellegét tekintve milyen célokat hivatottak szolgálni. Számít a hígítás aránya is, a felhasznált hígító minőségével együtt.

Érdemes továbbá megnézni azt, hogy melyik Vallejo festéket célszerű inkább szórópisztollyal, illetve melyiket másfajta eszközzel hasznosítani. Az alapos utánajárás kifizetődő lehet ugyanis annak érdekében, hogy a későbbiek során a munka gördülékenyen működhessen.

Igény szerint akár komplett festékszett is beszerezhető a Vallejo kínálatából

Természetesen ahhoz mérten javasolt megoldani a makettfestékek kiválasztását, hogy a felhasználás várható jellege alapvetően mit tesz indokolttá. Sokak számára például az jelenthet kedvező megoldást, ha komplett szettben szerzik be magát a festéket.

Persze ha a körülmények inkább úgy kívánják meg, akkor külön-külön is könnyedén megoldható a Vallejo makettfestékek különféle változatainak a begyűjtése. Mindezt erősen indokolt lehet persze úgy megoldani, hogy a használat várható követelményeihez maradéktalanul passzoljon.

Ha pedig elveszettnek éreznénk magunkat, akkor jó ötlet lehet megnézni a kiszemelt Vallejo festékek adatlapja mellé csatolt praktikus segédletet, vagy pedig hozzáértő személyek iránymutatása alapján döntést hozni a választás kapcsán. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Segítség, milyen robotporszívó kell nekem?

pén dec 3 , 2021
Eldöntötted, hogy kell egy robotporszívó! Mielőtt beleszeretnél egy termékbe, tegyél fel magadnak néhány fontos kérdést, és tisztázd magadban a válaszokat! Semmiképp se dönts ezek nélkül, különben könnyen előfordulhat, csalódás lesz a vége!  Ismerd meg otthonod! Az első és legfontosabb, hogy ismerjük meg az otthonunkat töviről hegyire, azaz milyen paraméterekkel rendelkezik, […]
xiaomishop.hu robotporszivo

És még ez is...