A traktor karbantartásának legfontosabb lépései

biharexpress.huAkárcsak a hétköznapi kocsikat, úgy a nagyobb mezőgazdasági gépeket és traktorokat is fontos rendszeresen ellenőrizni, karbantartani. Sőt, ez utóbbiak műszakilag még inkább érzékenyek lehetnek, amelyek ráadásul egész nap rengeteg munkaórát dolgoznak le.

Amennyiben Ön is traktort vezet, érdemes tisztában lennie vele, milyen szempontokra is célszerű odafigyelni a mindennapi használat során. Hiszen a traktor gazdája leginkább maga a sofőr, aki vezeti azt napról napra.

Alkatrészek javítása, cseréje

Az egyik legalapvetőbb és egyben legbosszantóbb probléma, ha valamelyik alkatrész nem működik megfelelően, meghibásodik. Sokszor hosszú időbe telik egyáltalán rájönni, hogy mi és hol okoz problémát. Ami még rosszabb, ha szinte észre sem vesszük, a hibás elem pedig munka közben károsítja a traktor műszaki állapotát.

A Bihar-Express Kft. webáruházában traktor alkatrészek vásárlására is nyílik lehetőség. Legyen szó eredeti vagy utángyártott darabokról, széles a választék. Megtalálhatóak motoralkatrészek, hajtásrendszerek, de elektromos rendszerekhez, alvázhoz vagy futóműhöz, hidraulikához kapcsolódó alkatrészek és eszközök is egyaránt.

A kiválasztott darabot gyors kiszállítással és rugalmas fizetéssel megrendelheti. A webáruház szakértői csapata továbbá nemcsak traktor alkatrészek értékesítésével foglalkozik, hanem azok teljes körű ügyintézését és szervizelését is vállalja.

Kenőanyagok és szűrők ellenőrzése

Akárcsak az alkatrészek esetén, a kenőanyagok és szűrők is apróságnak tűnnek, mégis nélkülözhetetlen tényezők a kifogástalan műszaki állapothoz. A motorolaj-, a levegő-, az üzemanyag- vagy olajszűrő átvizsgálása és cseréje ezért szintén indokolt lehet. Ami biztos, hogy – különösen a traktorok esetén – érdemes komolyan venni a gyártói ajánlásokat a motorolaj és egyéb anyagok használatát illetően. A Bihar-Express Kft. kínálatában ezek közül is jó ár-érték arányban választhat, az esetlegesen felmerülő kérdéseit pedig felteheti az ügyfélszolgálatnál.

Általános műszaki vizsgálat

Ahogyan a közúti autóknál, úgy a traktoroknál és mezőgazdasági gépeknél is pár évente műszaki vizsgán kell megfelelni. A szabály az, hogy új jármű esetén minden negyedik évben el kell vinni, míg használt gép esetén a használatbavétel évét követő három évben, aztán azt követően minden második évben állapotfelmérést kell végezni. De ennél valójában gyakrabban szükséges akár a komplett kivizsgálás. Ha a traktor olyan rossz állapotba kerül, teljesen kivonhatják a “forgalomból”, vagy a javítása olyan hosszú és költséges lesz, hogy az szinte felmérhetetlen kárt jelenthet.

Amennyiben Ön is traktort vezet, ne vegye félvállról a kérdést! Hiszen az elmulasztott vizsgálatok és a karbantartás hiánya hosszú távon sokkal nagyobb problémákat okozhat, mintha rendszeresen felmérnék gépe műszaki állapotát.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Így kerülheted el a csalódást: Karácsonyi ajándékkalauz II.

szo dec 16 , 2023
ShareTweetPinShareAz elektronikai cikkek évek óta a legnépszerűbb karácsonyi ajándékok közé tartoznak, ezen belül is többek között okostelefonokra, játékkonzolokra és laptopokra költjük a legtöbbet. Akár saját magunkat, akár a párunkat vagy valamelyik családtagunkat szeretnénk megajándékozni idén egy nagy értékű technikai eszközzel, a teljesítmény maximális kihasználása és a hosszú távú használhatóság érdekében […]
karácsonyi ajándék

És még ez is...