Vajon mennyire autós nemzet a magyar?

dubnicz.hu autószervízVajon milyen mértékben lehet azt elmondani, hogy mi magyarok autós nemzet vagyunk? Mekkora arányban mondhatjuk egyáltalán magunkat autó tulajdonosnak, illetve felhasználónak? Úgy gondoltuk, hogy mindenképp fontos lenne tiszta vizet önteni a pohárba ezeknél a kérdéseknél.

Ezt most meg is tesszük, egyúttal némi tudatosságra való motiválást is csempészünk a cikk tartalmába. Vágjunk is bele a részletek ismertetésébe.

Mennyire mondhatjuk magunkat autós nemzetnek?

A válasz értelemszerűen attól függ, mihez viszonyítunk. Azt mindenesetre nem árt tudni viszonyítási alapként, hogy a magyar háztartások körülbelül 60 százalékának van gépkocsija. Legalábbis a Magyar Nemzeti Bank felmérése ezt tükrözi.

Emiatt bőven akad igény olyan szolgáltatók iránt, amilyen például a Dubnicz autószerviz általános szerviz keretei között nyújtott szolgáltatáscsomagja. Különösen, ha az adott szolgáltató jól is dolgozik.

Ha a 2020-ban mért adatokat vesszük alapul, akkor ezer lakosra 401 gépjármű jutott. Egyébként mindezt a nyugat-európai országokban uralkodó számokkal összevetve azt lehet mondani, hogy azért jócskán van még lemaradásunk.

Milyen korban lévő autókat vezetünk mi magyarok?

Igencsak beszédes adatnak számít a kérdést illetően, hogy a hazai utakon vezetett járművek átlagéletkora meghaladja a 15 esztendőt. Vagyis ha autós nemzetként aposztrofáljuk magunkat, akkor könnyen lehet, hogy a használtautós nemzet kifejezés jobban visszaadja a lényeget.

Márpedig ebből kifolyólag az is sejthető, hogy viszonylag gyakorta van szükség az autónk szervizelésére. Hiszen minél idősebb egy autó, annál gyakrabban és annál mélyebben igényelheti a karbantartási és szervizzel kapcsolatos feladatokat.

A rendszeres vizsgálat, korrekció, javítás és karbantartás fontossága felértékelődik egy használt járműnél. Pláne abban az esetben, ha szeretnénk lehetőleg minél tovább zökkenőmentesen használni szeretett autónkat.

Hogy lehetünk minél inkább tudatosnak számító autós nemzet?

Leginkább úgy, hogy nemcsak használjuk, és hajtjuk az autót, hanem odafigyelünk annak az állapotára is. Ha olyan nem elhanyagolható részletekre is odafigyelünk, amilyen például az autóba tankolt üzemanyag minősége.

Nem mindegy, hogy milyen mértékben sikerül gondot fordítani a karosszéria épségére és megóvására. Motorikusan is sokat lehet tenni annak érdekében, hogy az erőforrás a lehető legtovább a dolgát tehesse.

Ezekre együttesen érdemes tehát gondot fordítani. Így attól függetlenül is jól érezhetjük magunkat az utakon autós nemzetként, hogy nem feltétlenül a legújabb modellekkel közlekedünk minden egyes nap.

Ezt a fajta tudatos hozzáállást lenne érdemes elsajátítania minden magyar autó használónak. Csak bízni lehet abban, hogy minél inkább ebbe az irányba sikerül elmozdulni a jövőben.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Milyen szempontokra figyeljünk etetőhajók keresése közben?

hét nov 28 , 2022
ShareTweetPinShareHogyan válasszunk etetőhajót? Mit vegyünk figyelembe, ha a pénzünkért cserébe ugyanazokat a funkciókat és azt a megbízhatóságot várjuk el, amit a horgászatunk jellege megkövetel? Ezzel foglalkozunk részletesen a bejegyzésben. Mivel egyre többször láthatunk és hallhatunk etetőhajókat a hazai vizeken, ezért mindenképp szerettünk volna külön tartalmat szentelni a kiválasztásnak. Azért, hogy […]
cheapfishing.hu etetőhajó

És még ez is...