Milyen cipőt válasszunk autóvezetéshez?

manimalfootgear.comVégre itt a nyár, eljött a nyaralás ideje. Autóval utazni nagyon kényelmes és praktikus, hiszen otthon bepakolhatjuk a holminkat, majd egyenesen a nyaralóhelyre vezethetünk. Nincs átszállás, tömeg, cipekedés, lekéshető időpontok és idegeskedés. Azonban ahhoz, hogy az autóút valóban kényelmes és szórakoztató legyen, be kell tartanunk néhány fontos szabályt.

Cikkünkben tanácsokat adunk a hosszú ideig tartó autóvezetéshez és azt is bemutatjuk, hogy hogyan tudjuk még komfortosabbá tenni az autóutat.

A kényelmes ruházat alap!

A hosszú vezetés alatt semmiképpen sem tanácsos kényelmetlen ruhában feszengeni, és a cipő megválasztása is kulcskérdés. A Manimal Footgear mezítlábas női cipői tökéletesen illeszkednek a lábunkra, ezáltal az autóvezetéshez ideálisak. Soha ne vezess kényelmetlen magas sarkú vagy platformos cipőben, hiszen elég egyetlen rossz mozdulat, egy fékpedálról vagy kuplungról való lecsúszó láb és meg is van a baj!

Az autóvezetés 100%-os odafigyelést kíván!

Bármekkora vezetési rutinnal is rendelkezel, a vezetést soha nem szabad félvállról venni. Még akkor sem, ha jól ismered az utat, hiszen bármikor jöhet egy váratlan szituáció, egy lelépő gyalogos vagy egy forgalmirend-változás. Hát még, ha ismeretlen utakon járunk!

Fontos, hogy csak vezetéshez megfelelő cipőt vegyél fel, hiszen egy hosszú úton minden másodpercben érezned kell a pedálokat. A kézi sebváltós autókban a kuplungot is kezelned kell, ez egy összetett folyamat, ha pedig automata sebváltós autóval rendelkezel, akkor a bal láb megpihenhet, viszont a jobb lábaddal folyamatosan irányítanod kell a féket és a gázpedált. 

A mezítlábas cipők ideálisak az autóvezetéshez

A barefoot, vagyis a mezítlábas cipők úgy lettek kialakítva, hogy a talp természetes formáját imitálják. Ezáltal a lábujjak kényelmesen elférnek benne, nagyon könnyűek, a talpuk pedig vékony és rugalmas.

A csúszásmentes talp garantálja, hogy a pedál használata közben nem fog megcsúszni a lábad, kényelmes felsőrész kialakítása miatt pedig a lábad nem fog elfáradni, bedagani még hosszú út esetében sem. A vékony talpon keresztül minden pillanatban érzékelni tudod a pedálok helyzetét, így teljesen ura leszel az autónak.

Mit tegyél a hosszú vezetés biztonságossá tétele érdekében?

  • Öltözz kényelmesen és viselj megfelelő lábbelit.
  • Csak kipihenten indulj el, érdemes már az utazás előtti napra szabadságot kivenned.
  • Állj meg a következő pihenőhelyen, ha elfáradtál, elálmosodtál, megéheztél, megszomjaztál, de mindenképpen pihenj 1-2 óránként!
  • Az utazás is élmény, iktass be egy ebéddel összekötött városnézést!
  • Legyen nálad energiaszelet, szendvics, csoki és víz!
  • Mielőtt elindulsz, állítsd be az autó ülését és a kormány magasságát.
  • Útközben hallgass zenét, podcastot vagy hangoskönyvet!
  • Csak megfelelő állapotú autóval indulj el!

Ne egy letudnivaló rossznak tekints a hosszú autóútra, hanem tedd élvezetessé azt is! Útközben is szerezz élményeket, ezért tervezd meg előre, hogy mit szeretnél megnézni, és legyen ez az idő is a vakáció örömteli része!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Műholdas nyomkövetőket loptak, lebuktak

pén júl 14 , 2023
Több mint 25 millió forintot érő műholdas nyomkövetőket lopott két román férfi egy devecseri és egy tapolcafői géptelepen. A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a két férfi vasárnap egy nemesszalóki és egy devecseri géptelepen mezőgazdasági vontatókról szerelte le és lopta el a műholdas nyomkövetőket. A tettesek másnap éjszaka egy tapolcafői […]
műhold

És még ez is...