Ajándékozás a bonbonokon és a virágon túl

vaszonkepszalon.huAjándékozni jó. Főleg, ha kétirányú a történet. Az egyik félnek megadja az adás örömét, a másik félnek pedig az elfogadás örömét. Egy jól megválasztott meglepetéssel ki tudjuk fejezni szeretetünket, figyelmességünket és megbecsülésünket.

Öt személyre szabott ajándéktipp

  • Írathatsz személyes és kedves vagy akár vicces kis történetet, novellát, verset, gyerekek esetében pedig mesét egy fantáziadús íróval. Találhatunk erre szakosodott szövegírókat ma már könnyedén.
  • Csináltathatsz a megajándékozott fotójáról vagy valaminek a képéről, amit nagyon szeret egy fantasztikus vászonképet a Vászonkép Szalonnál. Ez lehet színes vagy akár fekete-fehér. Kiválaszthatod a képet, amiről készül, a méretet, s ha kellőképpen ismered a másik fél ízlését, a siker nem marad el.
  • Készíttethetsz szeretted számára személyre szóló horoszkópot. Persze ha nem hisz az ilyesmiben, akkor nem annyira jó ötlet, inkább válassz valami mást.
  • Rendelhetsz személyre szabott netdalt is barátodnak, családtagodnak. Főleg, ha szereti a zenét.
  • Gyártathatsz le születésnapi újságot az ünnepelt képével, a nagy napján megjelent újságcikkekkel, ráadásként pedig a születéséről hírt adó írással.

Miben rejlik az egyediség értéke?

Ezeknek az ajándékoknak mindegyike a te aktív részvételeddel készül. Bevonódsz a folyamatba azáltal, hogy információkat osztasz meg az ünnepeltről a kiválasztott szolgáltatóval.

Ezzel sokkal személyesebb lesz az elkészült mű is, s így garantáltan elérzékenyül a másik, de még talán te is.

Ha van benned némi empátia és kellőképpen figyelmes vagy, meg persze, ha van hozzá szemed, észreveheted, mire vágyik az egyén. Mi az, amivel örömet tudsz szerezni neki? Nem árt azzal is tisztában lenni, mi az, amivel esetleg negatív érzéseket válthatsz ki benne. Véletlenül se ess bele egy hibás választásba az ajándéka terén.

Milyen alkalmakra szokás ajándékozni?

Rengeteg alkalom kínálkozik arra, hogy megajándékozzunk valakit. Van, amit csak családon belül szokás megünnepelni, esetleg a közeli barátokkal. Léteznek olyan ünnepi események is, melyekben munkatársaink is részt vesznek.

Lehet születésnap, névnap, évforduló, esküvő, eljegyzés, leánybúcsú vagy legénybúcsú. Meglephetjük párunkat Valentin-nap, esetleg csak egy randevú alkalmával is.

Szép emlékeket adhatunk ballagásra, diplomaosztóra a diákoknak, búcsúként pedig a tanulók a tanároknak.

Egy kisgyermek születése, keresztelője mindig szép pillanat a családtagok életében.

Kollégánk, beosztottunk vagy főnökünk nyugdíjba vonulásakor elköszönhetünk tőle valami kedves szuvenírrel.

A figyelmes gyerekek édesanyjukat köszöntik május első vasárnapján, a szülők pedig gyermekeiket ugyanennek a hónapnak utolsó vasárnapján.

Folytathatnánk a sort még sokáig. A lényeg, hogy az ajándékozás élmény. Élmény az adó és élmény a fogadó félnek is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ügyfélkapu+: már jó húszezren használják

pén okt 7 , 2022
ShareTweetPinShare 2022 nyarának kezdetén elindult a NISZ Zrt. emelt szintű, kétlépcsős azonosítási szolgáltatása, az Ügyfélkapu+. A Központi Azonosítási Ügynökön (KAÜ) keresztül elérhető új azonosítási szolgáltatás előnye, hogy a kétlépcsős védelemnek köszönhetően illetéktelen személyek még az ügyfélkapus felhasználónév és jelszó ismeretében sem tudnak bejelentkezni egy adott személy ügyfélkapus azonosításával az elektronikus […]
ügyfélkapu

És még ez is...