Lezajlott a Budapest Bank és az MKB Bank informatikai átállása

MKB BankLezajlott a Magyar Bankholding két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank egyesüléséhez kapcsolódó technikai és informatikai átállás – közölte a Magyar Bankholding.

Az egyesült MKB Bank április 5-étől 66 városban, összesen 143 bankfiókkal és 184 ATM-mel szolgálja ki az ügyfeleket. Az egyesülés lezárulásával újabb mérföldkőhöz ért a magyar pénzügyi piacon meghatározó szerepet betöltő, egységes bank létrehozására irányuló építkezés, amelynek következő állomása a Takarékbank integrálása – tájékoztattak. A közlemény szerint a továbbiakban betéti bankkártyával országosan közel 1100 helyszínen, az egyesült MKB Bank mellett a Takarékbank automatáiból is vehető fel készpénz a saját banki ATM készpénzfelvételi díjjal megegyező díjért.

A közlemény szerint a korábbi Budapest Bank-fiókok arculata megváltozott, a jogutód MKB Bank logójával és egyéb arculati elemeivel működnek tovább. A Budapest Bank 14 korábbi – négy fővárosi és tíz vidéki – fiókjánál tapasztalhatnak az ügyfelek teljes imázsváltást. Az MKB Bank pedig újra megnyitotta átalakított, ötszáz négyzetméteres fiókját a GoBuda Mall bevásárlóközpontban. Valamennyi ügyintézési és kommunikációs csatornán – az internetbankban, a mobilapplikációban, a számlakivonatokon, a postai és elektronikus leveleken – is az MKB Bank adataival és logójával találkozhatnak a Budapest Bank korábbi ügyfelei.

A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézet meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták, ezzel létrehozva Magyarország második legnagyobb bankcsoportját. A tavaly márciusban elfogadott ötéves stratégia alapján a három hitelintézet fúziója 2023-ban valósulhat meg.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Gloster: ha egy bolt beindul...

csü ápr 7 , 2022
Az első negyedévben 823 millió forintos, a tavalyi azonos időszakhoz képest több mint kilencszeres nyitott rendelésállománnyal kezdte az évet a Gloster Infokommunikációs Nyrt. Az összesítés szerint az elmúlt két évben egyszer sem ért el ilyen szintet a társaság rendelésállománya. A növekedés azért is jelentős, mert az év eleje ebben az […]
A fotón jobbról balra: Pintér Attila (Dr. Pintér Attila ügyvédi iroda), Tóth Attila (Minero ), Sárközi Zoltán (Minero ), Szekeres Viktor (Gloster), Murvai Attila (Minero), Kovács Ákos (Absolvo Consulting Kft.)

Friss, ropogós