Így fűthetőek hatékonyan és gazdaságosan a nagyobb terek is

airfresh.huLassan beköszönt az ősz, így újra aktuálissá válik a fűtés kérdése. Kisebb területű helyiségek, mint például az otthonunk szobái vagy az irodánk, könnyen felmelegíthetőek. Ez annak köszönhető leginkább, hogy a piacon több lehetőséget találunk, ha kisebb tereket akarunk befűteni.

Azonban ha több száz, vagy akár több ezer négyzetméternyi belső tér vár melegítésre, körültekintőbbnek kell lennünk. Ebben az esetben az elektromos hőlégfúvó jelentheti az ideális megoldást.

A nagyobb légterek specifikumai

A lakások, irodák fűtési lehetőségei igazán széles körűek. Az épület kialakításától függően fűthetünk gázzal, fával, elektromos árammal és vegyesen is. Ezek a technológiák kellő hatékonysággal melegítik fel a kisebb terű ingatlanokat. 

Azonban ha jóval nagyobb, egybefüggő helyiség fűtéséről van szó, szem előtt kell tartanunk bizonyos tényezőket. Nem könnyű megfelelően magas hőmérsékletre melegíteni mondjuk egy gyártócsarnok légterét. Fennáll a veszélye az egyenetlen hőeloszlásnak, nem is beszélve a financiális kérdésekről. Azonban a nagy terek energia- és pénztakarékos fűtésére is van megoldás. 

Az elektromos hőlégfúvó működése

Az elektromos hősugárzókat vagy hőlégfúvókat nem szobaméretű helyiségek melegítésére tervezték. Ezek azok a fűtőtestek amelyek kiváloan alkalmasak tornatermek, rendezvénysátrak, színháztermek fűtésére. Az elektromos áramot beépített fűtőszálak alakítják át hőenergiává. Az így keletkezett meleget nagy méretű ventilátorok oszlatják szét egyenletesen a helyiség minden zugába. 

Az Airfresh különféle teljesítményű modelleket kínál vásárlóinak. Ezekkel a fűtőtestekkel a raktárak, gyárépületek, sőt még akár építkezések fűtése is hatékonyan ellátható. 

Gazdaságos és környezetbarát megoldás

A fűtési szezon beköszöntével egyre nagyobb terhelésnek van kitéve a külső légtér, és ami azt illeti, a pénztárcánk is. Nagy előnye az elektromos áramot használó hőlégbefúvóknak, hogy a működésük közben nem történik égés. Ennélfogva nem keletkeznek olyan égéstermékek sem, amelyek a környezetet károsítanák.

Az elektromos hősugárzók emellett igazán gazdaságosan fűtenek, a beépített termosztátnak köszönhetően. Miután beállítottuk a kívánt hőfokot a készüléken, az csupán addig fűt, ameddig valóban szükséges. A hőlégbefúvót nem kell elkerítve használnunk, mivel tökéletesen szigetelt, és nem melegszik túl. 

Kültérre inkább infrát

A nagy belső terek fűtése mellett szintén speciális figyelmet igényel a külső helyszínek melegítése. A teraszok, kerthelyiségek esetén olyan fűtőtestre van szükség, amelynek melegét nem semlegesíti az időjárás. 

Az infravörös fényt használó készülékek nem a levegőt melegítik, hanem a szilárd tárgyak mélyebb szöveteit. Erre a hőre nem hat a szél vagy hűvös levegő, így ha kültéri fűtést keresünk, válasszuk az infrát. Arra azonban ügyeljünk, hogy fedett helyre szereljük fel.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Sikamlós városnevek világszerte

hét szept 6 , 2021
ShareTweetPinShareEgy magyar randioldal ráérő munkatársai összegyűjtötték, hogy világszerte mely városokról gondolnánk a nevük jelentése vagy hangzása alapján különféle szexuális huncutságokat. A magyar Pornóapátin túl, európai szinten igen változatos településnevekkel találkozhatunk, mondhatjuk van minden, mint a búcsúban. Spanyolország Mallorca szigetén van a Pina nevű városka, ami egy spanyol hódító után kapta […]
ZX-81

És még ez is...