IPv6 a Magyar Telekomnál

wwwA Magyar Telekom sajtóközleménye szerint, a hazai telekommunikációs szolgáltatók közül elsőként vezeti be minden hozzáférési technológián 2016 novemberétől folyamatosan lakossági ügyfelei részére az IP protokoll újabb verzióját az IPv6-ot, ami idővel leváltja a most még tömegesen használt IPv4 protokollt. A Magyar Telekom saját ügyfelei részére párhuzamosan biztosít IPv4-es és IPv6-os címet is, ezzel elindítva az átállást a csak IPv6-os hálózatok felé, közben biztosítva a zavartalan internetezés élményét. Az átállás feltétele annak, hogy az infokommunikáció várható fejlődési irányának megfelelő technológia álljon a Magyar Telekom ügyfeleinek rendelkezésre.

2017 során olyan szolgáltatásokat vezet be a Magyar Telekom, ahol az ügyfelek közvetlenül is megtapasztalhatják majd az IPv6 előnyeit: a fix IPv6-os cím mellett elérhetővé válik mobil végpontokon a személyes tűzfal személyre szabhatóságának lehetősége, valamint IP-kamerák és hasonló eszközök távolról való menedzselése is. A távközlési társaság vezetékes ügyfeleinek az általa biztosított eszközök esetében (amennyiben az képes az IPv6-ra) távolról állítja be az új protokollt. Lakossági mobil előfizetéssel rendelkező ügyfelek esetében – amennyiben a készülék IPv4/IPv6 képes – ezt az ügyfél maga tudja megtenni. A Magyar Telekom által árusított új készülékek esetében pedig ez lesz már az alapbeállítás. A mobilos prepaid ügyfelek átállása 2017-ben kezdődik meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gamer álom: itt a világ első 144 Hz-es, 21:9 UltraWide monitora

vas nov 13 , 2016
Az LG Electronics (LG) bemutatta új, 34 hüvelykes UltraWide monitorát, amely az első 144 Hz-es 21:9 képarányú készülék a világon. Az LG az idei IFA szakkiállításon mutatta be IPS technológiával készült legújabb ívelt monitorát, amely mostantól Magyarországon is kapható. A 34UC79G a világ első 144 Hz-es 21:9-es képarányú UltraWide gamer […]
monitor

És még ez is...