Nyári bőrápolási kisokos

douglas.huBőrünket minden évszakban intenzív hatások érik. Nyáron a légkondicionáló, a tengervíz, a megemelkedett páratartalom és a napsugárzás azok a tényezők, amelyekre különösen figyelni kell. Ennek módja azonban minden bőrtípus esetében eltérő. Nézzük meg, hogyan érdemes ápolni a különböző bőrtípusokat!

Hidratálás és napfény elleni védekezés

A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás mellett a hidratálást külsőleg is támogni kell. Erre a DOUGLAS webshop testápolási termékei a legmegfelelőbbek. A bőr fokozott zsírosodása a nyári hónapokban mindenkire jellemző, de előfordulhat, hogy valaki bőre épp, hogy kiszárad vagy kipattogzik. Ezeknek a tulajdonságoknak megfelelően kell kiválasztani a használni kívánt termékeket. 

A hidratálás mellett nyáron az UVB- és UVA-sugárzás elleni védekezés a legfontosabb. Ezek a káros sugarak korai öregedéshez és különböző bőrproblémákhoz, betegségekhez, elváltozásokhoz vezethetnek. Ajánlott egy UV-szűrővel ellátott nappali arckrém használata, amely napközben megvédi az arcbőrt a Napból érkező káros sugaraktól. Természetesen nemcsak az arc, de a test ruha alól kivillanó, többi testrész védelme is nagyon fontos. 

Zsíros és vegyes bőr ápolása

A szakértők szerint ezt a bőrtípust a legnehezebb kezelni, ugyanis tág pórusok, olajos és fakó bőr jellemzi, amit néhol pattanások is tarkítanak. A zsírosság ellenére ennél a típusnál is fontos a hidratálás. Az arctisztítást követően jól jön egy pórusösszehúzó szérum vagy gél, amely nemcsak hidratál, hanem mattít is. 

Száraz bőr gondozása

A száraz bőrt – nevéből is adódóan – hámló, száraz, húzódó részek jellemzik. Ezt gyakran az elégtelen folyadékfogyasztás okozza, de akár genetikai okok miatt is kialakulhat. Ami azonban biztos, hogy száraz bőr esetén fokozottan kell figyelni a hidratálásra. Érdemes előnyben részesíteni a mélyen hidratáló és ápoló krémeket, szérumokat.

Normál bőr kezelése

A normál bőrrel rendelkezők a legszerencsésebbek, ez a bőrtípus ugyanakkor meglehetősen ritka. A normál bőr egységes, sima, mentes mindenféle pattanásoktól, mitesszerektől, elszíneződésektől és a pórusok sem tágak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy teljesen meg lehetne feledkezni az ápolásáról. Normál bőrre való hidratálókrémek segítségével a fiatalság és az üdeség megőrizhető, a bőr állapota pedig fenntartható.

A test ápolása is figyelmet érdemel

A legmelegebb évszakban természetesen nemcsak az arc, de a test napfény elleni védelmére és hidratálására is figyelmet kell fordítani. A napozótermékek, testápolók felvitele előtt érdemes leradírozni a bőrt, hiszen így jobban beszívódnak majd, ráadásul a bőrszín is egyenletesebb lesz. Nyáron a könnyed állagú testápolók használata javasolt, olyan termékeké, amelyek nem hagynak ragadós, nehéz érzést maguk után. 

A nyár az év legkedveltebb időszaka, a féktelen bulizások, nyaralás és szórakozás közepette azonban nem árt gondoskodni a bőr megfelelő védelméről és ápolásáról sem!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magára talált a német elektronikai ipar

szo júl 9 , 2022
ShareTweetPinShareMájusban és az év első öt hónapjában nőtt a német elektronikai és digitális ipar vállalatainak forgalma, megrendelései emelkedtek, a jövőbeli lehetőségek megítélése pedig három havi visszaesés után júniusban már javultak az ágazat kilátásai — legalábbis az iparág képviseleti szervezete, a Verband der Elektro- und Digitalindustrie (ZVEI) szerint. A német elektronikai […]
astabil multivibrátor

És még ez is...