Sikamlós városnevek világszerte

PornóapátiEgy magyar randioldal ráérő munkatársai összegyűjtötték, hogy világszerte mely városokról gondolnánk a nevük jelentése vagy hangzása alapján különféle szexuális huncutságokat.

A magyar Pornóapátin túl, európai szinten igen változatos településnevekkel találkozhatunk, mondhatjuk van minden, mint a búcsúban. Spanyolország Mallorca szigetén van a Pina nevű városka, ami egy spanyol hódító után kapta elnevezését, de ha a hullámjellel kiegészítjük az „n” betűt, akkor ananászt jelent, és az erről elnevezett koktél miatt mindjárt lehet hozzá más jelentést is társítani. Sorban követi az Egyesült Királyságból Titty ho, nyers fordításban „cici prosti”, és az észak-írországi Muff. Ez utóbbit talán nem is kell magyaráznunk. Magyarul is könnyen értelmezhető a franciaországi Anus és Condom települések, és elmondható, hogy az előbbibe az utóbbin keresztül vezet az út, ha délről közelítjük meg. Az európai vonalat erősíti még a csehországi Horni Police, ami nem a kanos rendőrségről kapta a nevét (legalábbis nincs tudomásunk róla), mert csehül azt jelenti Felsőváros.

Észak-Amerika sem mentes a “jónevű” településnevekből Kanadában található Dildo városka, míg az Egyesült Államokban, Oklahomában van egy Hooker nevű település, ami így ahogy van prostituáltat jelent. Még három egzotikus városka maradt a listánkban, mint a kínai Long Dong, azaz „hosszú hímvessző” az angolos fordítása szerint, bár biztosak vagyunk benne, hogy kínaiul egészen mást jelent. A Fülöp-szigeteken található a korábbi spanyol nevén Sexmoan vagyis „szex nyögés” település, ami hivatalosan Sasmuan néven szerepel a térképen. Ausztráliában található Cockburn városa. Bár a név eredete szerint a kakashoz köthető a fordítása, a szó első fele egyúttal a „pöcs” jelentéstartalommal is bír az angol szlengben. A lista nem lenne teljes, ha kihagynánk az Ausztria Fucking nevű városkát, amelynek önkormányzata tavaly indítványozta, hogy nevezzék át Fuggingra. Bár nem tudjuk létrejött-e már a csere, de aki lemaradna a Fucking településtábla előtti fotózkodásról, annak figyelmébe ajánljuk Petting városát, ugyanis mindössze harminc kilométeres utazással az osztrák-német határ túloldalára, jobb híján beérheti ezzel a hasonlóan (elő)játékos nevű településsel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csak elfogulatlanul: a nyomdászszövetség szerint a papír hatékonyabban, mint a digitális eszközök használata

hét szept 6 , 2021
Ha a diákok a „hagyományos” módszerek helyett egyre inkább a digitális eszközöket használják tanulásra, kimutathatóan romlik az olvasási és szövegértési készségük. A minap kezdődött új tanév kapcsán többek közt erre hívja fel a figyelmet a Nyomda- és Papíripari Szövetség (FEDPRINT) a legutóbbi PISA-mérés eredménye alapján. „Egyértelmű, hogy a digitalizáció előnyeit […]