5 tipp a manapság oly trendi antracit szürke szín alkalmazásához

nivo.hu keritésMinden korszaknak megvannak a maga divatos építészeti stílusai, színei. Manapság épp a minimalizmus és az olyan semleges színek hódítanak, mint például az antracit szürke. De hogyan, hol, miképp használjuk ezt az árnyalatot, hogy az összhatás valóban trendi legyen? 

Adunk néhány ötletet!

Falak

Ma már a legtöbb festékmárka kínálatában szerepel antracit szürke színű falfesték – nem véletlenül! Ez az árnyalat ugyanis a falakon is remekül mutat, legyen szó akár bel- vagy kültérről. Nem olyan snassz, mint a fekete vagy a fehér, ugyanakkor nem is túlságosan kirívó és remekül társítható az egyéb árnyalatokkal.

Ezért bátran kísérletezzünk vele bármely helyiségben, azonban ne feledjük, hogy egy viszonylag sötét színről van szó, tehát nem biztos, hogy jó ötlet az összes falon használni, mert túlságosan rideggé teheti a szobát. Párosítsuk világosabb árnyalatokkal, mondjuk fehérrel, bézzsel, halványsárgával! 

Kerítés

Kevesebb trendi dolog létezik manapság, mint a szabályos elemekből álló, antracit szürke kerítés. Modern, ugyanakkor mégsem túlságosan letisztult, de nem is hivalkodó. 

Ha pedig már az újszerű dolgoknál tartunk, akkor az innováció jegyében ne valódi fából készítsük, hanem használjunk például Nívó kerítést. Az acélból és alumíniumból készült elemek szintén kaphatóak antracit szürke színben is, a rajtuk lévő festékréteg pedig az időjárás viszontagságai ellenére sem fakul vagy repedezik meg. 

Az elemek a hozzájuk való sínek és keretrendszerek segítségével egyszerűen felszerelhetőek, a kínálatban pedig hamarosan megjelennek a 3 és 5 cm széles lécek is, amik az elkövetkezendő évek trendjei lesznek. 

Mivel a kerítéselemek nem igazi fából készültek és nem kell őket karbantartani, így a környezetet is kímélik. Márpedig a divatos árnyalatok mellett manapság az efféle “zöld” megoldások is egyre népszerűbbek lesznek. 

Nyílászárók

Hogyha a házunk fala valamilyen szolidabb árnyalatban pompázik, akkor az összképet tökéletesen kiegészítik az antracit szürke nyílászárók! Használhatjuk ezt az árnyalatot a bejárati ajtón, az ablakkereteken, de akár a redőnyökön, reluxákon vagy a garázsajtón is! Remekül feldobja az ingatlan megjelenését, főleg ha harmonizál az azonos színű kerítéssel. 

Háztető

Hogyha a mai lapostetős trendek ellenére ragaszkodunk a klasszikus magastetőhöz, akkor jó, ha tudjuk, hogy cserépből és lemezből is létezik antracit színű változat! A házunk így modernebb hatást nyújt, mintha a hagyományos vöröses-barnás árnyalatokat használnánk, ráadásul így a külső falakat illetően is több lehetőségünk van, hiszen ez a semleges szín szinte mindenhez passzol. 

Bútorok

Hogyha az enteriőrbe is szeretnénk egy kis sikkes szürkeséget csempészni, helyezzünk el néhány antracit szürke bútort a helyiségekben! Ez lehet egy komód, egy ágy, egy kanapé, egy ruhásszekrény, egy ebédlőasztal, de ha bevállalósabbak vagyunk, akkor a komplett konyhabútort is kérhetjük ebben a színben.

Használjuk hát bátran az antracit szürkét a fenti felületeken, biztosan nem fogjuk megbánni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Peking 2022: nagy sebességre és 5G-s szolgáltatásra is képes vonat állt forgalomba

szo jan 8 , 2022
ShareTweetPinShareKína elindította a világ első 5G-lefedettségű, nagy sebességű vonatát, amelyet a 2022-es pekingi téli olimpiai játékok idején használnak majd. Az insidethegames.biz beszámolója szerint a járat a két nagy versenyzónát, Pekinget és a tőle 170 kilométerre fekvő Csangcsiakout köti össze, megkönnyítve sportolók, újságírók és más résztvevők mozgását a helyszínek között. Gyorsasága […]
Kína vonat stúdió

És még ez is...