Nagy boldogság nem lehet az Intelnél

intelRekordbevétel mellett csökkent a tavalyi negyedik negyedévben az Intel üzemi eredménye és nyeresége — derül ki az intel negyedéves jelentéséből. Az Intel a tavalyi negyedik negyedévben 14,9 milliárd dollár, az egy évvel korábbinál egy százalékkal magasabb, rekordösszegű bevétel mellett 4,3 milliárd dollár üzemi eredményt és 3,6 milliárd dollár nettó nyereséget ért el, három és egy százalékkal alacsonyabbat a 2014 negyedik negyedévinél. A negyedik negyedévben az egy évvel korábbinál 1,1 százalékkal alacsonyabb, 64,3 százalékos bruttó árréssel dolgozott az Intel.

Az előző, harmadik negyedévhez képest az értékesítési árbevétel a negyedik negyedévben három százalékkal emelkedett, az üzemi eredmény három százalékkal, a nyereség pedig 16 százalékkal nőtt. A processzorgyártó értékesítési árbevétele tavaly egy százalékkal, 55,4 milliárd dollárra csökkent a 2014-es 55,9 milliárd dollárról. Üzemi eredménye kilenc százalékkal, 14 milliárd dollárra csökkent 15,3 milliárd dollárról, nettó nyeresége pedig két százalékkal, 11,4 milliárd dollárra, 11,7 milliárd dollárról. A bruttó árrés 2015-ben az előző éviről 1,1 százalékponttal, 62,6 százalékra csökkent.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Brutális mobiltelefon-rablókat köröz a rendőrség

szo jan 16 , 2016
A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást indított rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján ismeretlen tettesek – két fiatal férfi és egy fiatal nő – 2016. január 9-én 2 óra 20 perc körüli időben a Budapest IX., Lónyay utca és Bakáts utca kereszteződésében […]