IT-biztonság: nehéz év jön IV.

smart_tvxA szlovák vírusirtógyártó társaság, az ESET összeállította a káros fenyegetésekkel foglalkozó éves előrejelzését.

Veszélyben az okostévénk is- további várható trendek
A fent említett fókuszterületek mellett a következő témákra lesz érdemes fokozottan figyelni jövőre: ransomware vírusok (ilyen például a Cryptolocker nevű kódoló), Java sérülékenységek, a mindig jelenlévő és egyre bonyolultabb botnetek, a 64 bites fenyegetések, illetve olyan kódok, amelyek a virtuális fizetőeszközök ellopását célozzák meg. Emellett nagy figyelmet kell szentelnünk az olyan eszközökre, mint az okostévék, okosautók és játékkonzolok, amelyek óriási lehetőséget jelentenek az internetes bűnözők számára, így rövid időn belül számítanunk kell az okoseszközöket támadó programok megjelenésére.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

IT-hiba: repülőjegyek szinte ingyen

hét jan 6 , 2014
Jókora karácsonyi ajándékban részesítette utasait a Delta, amikor múlt héten csütörtökön elképzelhetetlenül alacsony árakon kínált bizonyos amerikai repülőjegyeket. A lépés nem szándékos marketingfogás, hanem informatikai hiba volt, de a megvett jegyek érvényesek maradtak. Egyes amerikai államokon belül (adók és illetékek nélkül) öt dollár alatt, bizonyos államok között pedig oda-vissza 25 […]