Így varázsolhatjuk újjá a fa kerti bútorainkat

mesterekfutara.huA fából készült kerti bútorok nagyon népszerűek azok körében, akik szeretik a természetes megoldásokat és az a céljuk, hogy az otthonukhoz tartozó szabadtéri terület ne csak kényelmes, hanem esztétikus is legyen.

Idővel azonban arra lehetünk figyelmesek, hogy a kerti bútorok elveszítették dekoratív megjelenésüket. Ha pedig ez megtörténik, akkor nem feltétlenül kell rögtön kicserélni őket, van lehetőség a felújításukra is.

A jó hír az, hogy ez nem nagy ördöngösség, csak néhány fontos dologra kell odafigyelnünk, ha saját magunk szeretnénk kivitelezni. Szükségünk lesz például a MesterekFutára lazúrjainak egyikére, így azt érdemes minél hamarabb beszerezni. Most pedig nézzük, hogyan is néz ki a folyamat!

Mivel kezdjük a munkát?

Mindenekelőtt érdemes átvizsgálni minden egyes kerti bútort, hogy a szerkezetükkel nincs-e probléma, be tudják-e tölteni a funkciójukat. Ha ugyanis azt látjuk, hogy szerkezeti romlás is történt és esetleg a bútorok használata már nem teljesen biztonságos, akkor célszerű inkább a csere mellett dönteni.

Amennyiben csak hiányzik néhány alkatrész, például csavar, akkor pótoljuk. Ellenőrizzük le az illesztéseket is, hogy megfelelőek-e. Különösen a puhafákból készülő bútorok esetén kell körültekintőnek lennünk, azok ugyanis kevésbé időtállóak.

Egy kihagyhatatlan lépés, az alapos tisztítás

A következő lépést semmiképp se hagyjuk ki, ami történetesen nem más, mint az alapos tisztítás. Töltsünk tele egy vödröt langyos vízzel, öntsünk bele folyékony szappant vagy egy kis mosószert, majd fogjunk egy kemény sörtéjű kefét és mossuk át vele a bútorok teljes felületét. A cél az, hogy alaposan megtisztítsuk őket és eltávolítsunk róluk minden szennyeződést.

Könnyen előfordulhat, hogy a tisztítás közben makacsabb foltokkal is találkozunk, amit a szappanos víz és a kefe nem visz le. Ez esetben egy puha szemcséjű csiszolópapír lehet a segítségünkre, amivel óvatosan le tudjuk csiszolni a foltot. Miután ez megtörtént a felületet mossuk át szappanos vagy mosószeres vízzel. Végül a bútorokat öblítsük át tiszta vízzel.

Jöhet a faápoló olaj vagy a lazúr használata!

Az öblítés után várjuk meg türelmesen, amíg a bútorok teljesen megszáradnak, ennek időtartama változó lehet attól függően, hogy milyen az időjárás, illetve hogy hány fok van. Az esetek többségében maximum 1,5-2 napot kell maximálisan várni.

A száradást követően már csak a faápolás, illetve a festés van hátra. Amennyiben a bútorok előzőleg olajjal voltak bekenve, akkor érdemes most is azt használni. Ugyanígy, ha korábban lazúrt alkalmaztunk, akkor tegyünk úgy most is.

Bízunk benne, hogy ezek után nem maradt kérdésed a fából készült kerti bútorok felújításával kapcsolatban. Maga a folyamat egyszerű műveletekből áll, éppen ezért könnyen követhető és egyszerűen lebonyolítható. A lényeg, hogy a megfelelő minőségű eszközöket, illetve alapanyagokat használjuk a munkához.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Meghalt Alekszej Navalnij a legbátrabb orosz e században

szo febr 17 , 2024
ShareTweetPinShareMeghalt a börtönben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus — közölte pénteken az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN). A közlemény szerint a 48. életévében járó Navalnij pénteken séta után rosszul lett, és gyakorlatilag azonnal eszméletét vesztette a Harp településen lévő 3. számú büntetőtelepen, a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben. Haladéktalanul egészségügyi alkalmazottak érkeztek […]
Alekszej Navalnij - Алексей Навальный

És még ez is...