Ezt érdemes tudni a kesudióról

magzsola kesudioTe is szereted a kesudiót? Elgondolkodtál már azon, hogyan és miként került hazánkba ez a finomság? Ha érdekel a téma, maradj velünk és ismerd meg a részleteket!

Mi az a kesudió?

A kesudió Brazíliából származik, így a mangó és a pisztácia áll vele a legközelebbi rokonságban. Maga a kesudió csak mellékterméke egy gyümölcsnek, a kesualmának, aminek minden részletét hasznosítják. Ez a 10-15 méter magas fa az, ahol megterem a kesualma, ami bővelkedik C-vitaminban, és igen változatos a felhasználása.

Maga a kesudió az alma végén nő és önmagában, nyersen mérgező. Tehát a különböző eljárások során válik emberi fogyasztásra alkalmassá. Ennek során sor kerülhet olajban való áztatásra, pörkölésre, valamint jól ismert ízét is így nyeri el. Ha még nem próbáltad, akkor ajánljuk, hogy keresd fel a Magzsola oldalát, ahol biztosan a legfinomabb kesudiót vásárolhatod meg.

Miért fogyasszuk?

Jó tulajdonságai közé tartozik, hogy nagyon gazdag különböző ásványi anyagokban, bővelkedik rostokban, valamint fehérjében és telítetlen zsírsavakban egyaránt. Kutatások bebizonyították azt is, hogy akik gyakran és nagyobb mennyiségben fogyasztanak olajos magvakat, azok ritkábban halnak meg szív- és érrendszeri betegségekben. Az olajos magvak többsége tökéletesen beilleszthető a vegán, illetve a vegetáriánus életmódba is, mivel magas a fehérjetartalmuk, és nagy mennyiségű vasat és cinket is tartalmaznak. A cink hozzájárul a gyorsabb sebgyógyuláshoz, ezenkívül az agyra is rendkívül jó hatással van, tehát ideális nassolnivaló vizsgaidőszakban, sőt akár megmérettetések előtt is.

A már említett vastartalom jótékonyan hat a menstruációs fájdalmakra, a magnézium pedig nyugtatja az idegeket és segít elkerülni az izomgörcsöket. Fokozott káliumtartalma a szívbetegségek és a magas vérnyomás ellen véd, míg a benne lévő kalcium segíti a csontok növekedését és erősödését. Mindezek mellett tartalmaz különleges anyagokat, mint amilyenek a flavonolok, amik igen erőteljesen segítenek megelőzni a rák kialakulását, illetőleg annak elpusztítását.

Mint általában az olajos magvak, ezáltal a kesudió ásványianyag- és rosttartalma is maximálisan a természettől függ, így már önmagában is tökéletes. Mivel alapvetően természetes úton bevitt hatóanyagokról beszélünk, így jelentősen könnyebb a vitaminok felszívódása és azok hasznosulása. Tehát mindig jobbak az organikus mikrotápanyagok, mint a különböző, tabletták által beszedhető változatok.

Ahogy a vegán és vegetáriánus életmódba is tökéletesen beilleszthetőek az olajos magvak, úgy fogyókúra esetén is hatékony segítséget nyújthatnak a fogyáshoz és a szükséges vitaminok napi beviteléhez. Tehát ha mindennap megeszel egy marék kesudiót, vagy bármilyen olajos magvat, azzal már rengeteget tettél az egészséged érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Check Point felvásárolta az Avanant

csü szept 9 , 2021
Felhőtechnológiával erősít a Check Point Software Technologies Ltd. az Avanan, Inc. akvizíciójával. A Check Point cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat megvásárolta a felhő-alapú levelezések számára biztonsági termékeket kínáló szegmens leggyorsabban növekvő vállalatát, az Avanan-t, amelynek technológiája magas szintű védelmet biztosítja az elektronikus levelezés és a SaaS együttműködési termékek terén. Az Avanan […]
felhő

Friss, ropogós