Defibrillátor az életmentéshez

egeszseg-webshop.huBárki használhatja az automata és a félautomata defibrillátorokat, melyek alkalmazása életmentő lehet, hiszen általa újra fenntartható a keringés.

A defibrillátor szerepe szívroham vagy szívmegállás esetén jelentős. Ez az életmentő orvosi készülék elektromos sokk által próbálja a beteget újraéleszteni. Két típusa van, az automata és a félautomata. Hazánkban leginkább az utóbbi változattal találkozhatunk.

Érdemes minél több helyre kihelyezni defibrillátorokat

Egyik változat sem tekinthető nehéznek, valamint külön előnyük, hogy helytakarékosak. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően egyszerűen hordozhatóak. Ahogy már korábban említettük, ezek az életmentő eszközök elektromos sokkal járulnak hozzá a sikeres újraélesztéshez.

Szerencsére a használatuk nem bonyolult, bárki alkalmazhatja őket otthon, a munkahelyen, a repülőtereken, a stadionokban, a bevásárlóközpontokban, vagyis ahol épp szükséges. Ezért érdemes minél több helyre kihelyezni az automata és félautomata defibrillátorokat, hiszen sosem tudhatjuk, hogy mikor szorulhat rá valaki.

Az automata változatok sok esetben hangutasításokat is adnak

Amennyiben szívroham vagy hirtelen szívmegállás jelentkezik valakinél, azonnal mentőt kell hívni, és meg kell vizsgálni, hogy a betegnek vannak-e életjelei. Amennyiben nincsenek, sürgősen meg kell kezdeni az újraélesztést, amíg meg nem érkezik az automata vagy félautomata defibrillátor.

Ekkor az érintett meztelen mellkasához kell rögzíteni az eszköz eldobható párnáit. Mindenképpen meg kell várni, hogy a beteg szívritmusát a készülék pontosan kielemezze. Amennyiben az elemzést követően javasolja a defibrillálást, meg kell nyomni a defibrilláló gombot. Ha az eszköz teljesen automatizált, a folyamat magától elindul, nem kell ehhez semmit megnyomni. Továbbá az automata változatok sok esetben hangutasításokat is adnak, ezeket mindig pontosan követni kell, nem szabad azoktól eltérni.

Az automata és félautomata változatok használata nem igényel szakképesítést

Fontos, hogy ezeket a defibrillátorokat addig érdemes használni, amíg ki nem érkeznek a helyszínre a sürgősségi mentők. Ebben az esetben válik újra fenntarthatóvá a keringés, és lehet sikeres az életmentés.

Amennyiben sokkolható ritmust észlel a félautomata modell, azonnal elkezdi tölteni a tartálykondenzátort. Amikor elérte a megfelelő töltöttségi szintet és felkészült a sokkhatásra, utasítást ad a kezelő számára, hogy a sokk gombot nyomja meg.

A defibrillátor kiválasztása során néhány szempontot fontos figyelembe venni. Többek között a termék árát, a jótállás idejét, az akkumulátor minőségét, az elektróda lejárati idejét. Mindemellett a készülék éves felülvizsgálatát is számításba kell venni. Kizárólag a megfelelően karbantartott eszköz tud segíteni az esetleges újraélesztés során.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Online szabadidő: Játékok és különleges ajánlatok széles választéka

csü jan 18 , 2024
ShareTweetPinShareA Betmatch Casino számos népszerű szerencsejátékot kínál, például szerencsejátékot és online játékgépeket. A kaszinó tökéletesen működik minden ismert, a legújabb verzióra frissített mobilböngészőn. A látogatók értékelni fogják a BetMatch által kínált online nyerőgépek sokféleségét: gyümölcsök; könyvek; kristályok; 777 stb. A kiváló választéknak, a ragyogó grafikának és a kellemes zenének köszönhetően […]
BetMatch online kaszinó

És még ez is...