A profi kések a legjobb segítők a konyhában

kerti-butor.huEgy jó szakácsnak a kése olyan társ, mint a középkori lovagoknak a kard volt valamikor, de vonatkozik ez a kellően praktikus és profi háziasszonyokra is. Egy konyhában elképzelhetetlen a zavartalan és kényelmes munkavégzés jó minőségű és elegendő mennyiségű, illetve fajtájú kés nélkül.

Elengedhetetlen az is, hogy mindig megfelelő élességgel álljanak rendelkezésre ezek a hasznos kis eszközök. A jó kés az ételeket készítő szakács meghosszabbított keze, és ezt érdemes nagyon komolyan venni.

A Kerti Bútor Webáruház minőségi késeket is forgalmaz, amelyek olyan gyártótól származnak, aki az ökológiai fenntarthatóságra is különös figyelemt fordít. Késeik kiváló termékek a fenntarthatóság pluszával, mert hozzájárulnak ahhoz, hogy bolygónk élhető maradjon.

Miért fontos a valóban jó minőségű kés a konyhában?

A főzéshez és az előkészítési folyamatokhoz elengedhetetlenül fontos a hatékonyság, melyben nagy segítséget tudnak nyújtani a tökéletesen megélezett, magas minőségű kések. Azért nem kés, hanem kések, mert a különféle eljárásokhoz eltérő nagyságra és formára lehet szükség.

Vannak alapkések és speciális kialakításúak is, amelyek egy-egy bizonyos munkálatra alkalmasak, de hogy kinek mi áll kézre, mi a komfortos, az egyénileg is teljesen különböző lehet. Célszerű kitapasztalni, hogy melyek azok a típusok, amelyekre szükségünk lehet a kényelmes és gyors munkavégzés érdekében.

Az élezés pedig azért fontos, mert anélkül nemcsak számunkra lesz lassú és küzdelmekkel teli elfoglaltság a főzés, hanem még az alapanyagokban is károkat tehetünk egy életlen késsel. Nézzük meg például a hagymát! Csak éles késsel tudjuk szakszerűen felvágni, máskülönben kinyomjuk belőle a levet, így nemcsak az értékes tápanyagaiból veszít rengeteget, de a szemünk is erősebben fog könnyezni. Láthatjuk tehát, hogy él nélkül a legjobb kés is használhatatlan.

A szakácskés

A funkcionális kések segítenek boldogulni a konyhában, de nagyon kellemetlen lenne, ha minden egyes vágáshoz egy másik késhez kellene nyúlni. Nem árt, ha van a készletünkben egy szakácskés, amely többfunkciós és sokféle élelmiszer kerülhet a pengéje alá.

Nyilvánvalóan nem jó ötlet kenyérvágó késsel hámozni a krumplit, ahogy sajtkéssel húst szeletelni sem az, mert ezek nemhogy irracionális butaságok, de balesetveszélyes cselekedetek is lehetnek. A kések rendeltetésszerű használata a profi szakács egyik ismérve.

De milyen szempontok szerint válasszunk magunknak tökéletes és testhezálló szakácskést a mindennapokra?

A szakácskés kiválasztása

Kényelem, minőség és tisztíthatóság a legfőbb szempontok. Nézzük meg, mennyire kényelmes kezünknek a kés markolata, ha nem érezzük komfortosnak, felejtsük el. A markolat masszív fa vagy műanyag legyen, a fém nyél nedves környezetben csúszóssá válik és balesetet okozhat.

A penge minősége kritikus pont a kés választásnál, illetve a könnyű tisztíthatóság is lényeges feltétel.

Ha beszereztük a legjobb késeket, ne feledjük: minden vágáshoz használjunk vágódeszkát is!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Miért jó kamionsofőrnek lenni?

ked ápr 11 , 2023
Lehet, hogy most kapásból felmerül benned a kérdés, hogy miért, jó az egyáltalán? De ha jobban belegondolsz, mint minden dolognak, úgy a kamionvezetésnek is megvannak a maga előnyei a nyilvánvaló hátrányai mellett. Ha csak kacérkodsz még a gondolattal, de nem vagy biztos, hogy érdemes-e belevágni a sofőrködésbe, akkor mindenképpen olvasd […]
soforallas.com

És még ez is...