Beruházási hitel: lépéselőny a vállalkozásoknak

szechenyimaxhitel.hu: tervezés, pénzügyek, hitel, szakember, segítségA Széchenyi Beruházási hitel MAX+ nagyobb volumenű és hosszabb távon megtérülő beruházások kivitelezésében segíti vállalkozásodat. A támogatással lépéselőnybe kerülhetsz, és megerősítheted a piaci pozíciód. De pontosan milyen esetekben ajánlott ez a konstrukció? Milyen lépésekre kell figyelned, mielőtt felvennéd a kölcsönt? Cikkünk ezekben a kérdésekben segít tájékozódni.

A beruházási hitelt széles körben alkalmazhatod céljaid megvalósítására, legyen szó új eszközök vagy berendezések megvásárlásáról, új üzlethelyiségek kiépítéséről, ingatlanépítésről, vásárlásról vagy átfogó infrastrukturális újításokról.

A Széchenyi Beruházási hitel hosszú távon is javítja vállalkozásod versenyképességét, hozzájárul vállalkozásod gyors növekedéséhez, amit szintén támogat a piaci érvényesülésben.

A hosszú távú beruházások tervezésében segít, hogy a hiteltípus állami kamat-, kezelési költség-, és kezességi díjtámogatásban részesül. A beruházási hitelt akár 1 milliárd forintig is igényelheted, legfeljebb 10 éves futamidővel.

Milyen vállalkozásoknak ajánlott a beruházási hitel?

A Széchenyi Beruházási hitelt:

 • Kis- és középvállalkozásoknak,
 • egy teljes lezárt éves működési múlttal rendelkező vállalkozásnak,
 • illetve akiknek segíthet, ha az új technológiákat, a berendezéseket, az eszközpark kiépítését és az ingatlanberuházásaik megvalósítását egy kedvező konstrukció támogatja.

szechenyimaxhitel.hu: hitel, kölcsön, szerződéskötés, tanácsadó, kézfogásMilyen hitelcélokra használhatod fel a Széchenyi Beruházási hitelt?

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ hosszútávon a vállalkozásod versenyképességének fenntartását vagy növelését segíti, hiszen segítségével lehetőséged nyílik a szükséges beruházások és fejlesztések finanszírozására.

Az ún. „normál hitelcélok” közé tartozik:

 1. Az ingatlan építése, vásárlása és fejlesztése;
 2. a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszközök beszerzése;
 3. az immateriális javak beszerzése;
 4. az új vagy használt gép, berendezés és egyéb tárgyi eszköz beszerzése,
 5. az üzletrész vagy tulajdonrész,
 6. valamint bizonyos haszongépjárművek vásárlása.

Ezek mellett az energiahatékonyság javítását elősegítő konstrukciót is igényelhetsz, amely a fenntarthatóság, a zöldgazdaság és a körforgásos gazdaság elveinek érvényesítését segíti elő.

Ilyen hitelcélok lehetnek például:

 • energia- és erőforrás hatékonysági intézkedések,
 • megújuló energiaforrások alkalmazása,
 • az elektromobilitáshoz kapcsolódó beruházások,
 • a környezetbarát termékek gyártását segítő gépek beszerzése.

A technológiaváltást segítő hitelkonstrukciókkal javulhat céged technológiai fejlettsége. Ez által nemcsak a vállalkozás termelékenysége lesz magasabb, de a termékek előállítási költségére is nagyságrendekkel kevesebbet kell majd költeni.

Ilyen hitelcélok lehetnek:

 • Elektronikus beszerzési, logisztikai rendszer;
 • gyártásirányítási rendszer;
 • munkaszervezéshez kapcsolódó korszerű vállalati technológiai megoldások;
 • és IT biztonsági rendszerek beszerzésére irányuló beruházások.

szechenyimaxhitel.huHasznos tippek a sikeres beruházási hitelfelvételhez

Ahhoz hogy a hitelfelvétel zökkenőmentes legyen, a beruházás pedig valóban megtérüljön, érdemes figyelembe venned néhány alapvető szempontot a szerződés megkötése előtt.

 1. Kérd ki pénzügyi szakember tanácsát!

A beruházási hitelfelvétel összetett folyamat, amelyben nem könnyű egyedül tájékozódni. Az Erste pénzügyi szakemberei segíthetnek eligazodni az útvesztőben.

A tanácsadó szakembernek közvetlenül teheted fel kérdéseid az egyes konstrukciók előnyeiről és hátrányairól. Miután számba vettetek minden kockázatot és egyéni preferenciát, közösen határozhatjátok meg, milyen típusú hitelkonstrukció felel meg legjobban a vállalkozásod céljainak és aktuális pénzügyi helyzetének.

 1. Alaposan vizsgáld meg a rendelkezésre álló hitelajánlatokat!

Ne siesd el a döntést! Ne feledd, hogy a cél a befektetésed hosszú távú megtérülése. Szánj elég időt a hitelajánlatok összehasonlítására, és különösen figyelj az alábbi szempontokra:

Futamidő

A futamidő az az időszak, amely alatt vissza kell fizetned a hitelt. Fontos, hogy olyan futamidőt válassz, amely a vállalkozásod pénzügyi helyzetéhez és céljaidhoz leginkább illeszkedik. A túl hosszú futamidő több kamatköltséget eredményezhet, a túl rövid időszak viszont emelheti a törlesztőrészletek összegét.

Kamatláb

A kamatláb az egyik legfontosabb szempont a hitelajánlatok értékelésekor, hiszen ez határozza meg, mennyi kamatot kell majd fizetned a kölcsön visszatérítése során.

Érdemes összehasonlítani a különböző ajánlatok kamatlábait, és figyelembe venni, hogy fix vagy változó kamatlábat kínálnak-e. A Széchenyi beruházási hitel fix 5%-os kamatlába garantálja a kiszámíthatóságot vállalkozásod számára, hiszen egy konkrét, rögzített hányaddal kell számolnod.

Törlesztőrészletek

Fontos, hogy a törlesztőrészletek ne terheljék túl a vállalkozásod költségvetését, és legyenek könnyen, egyszerűen kezelhetők. Nézd meg, hogy az ajánlat tartalmaz-e olyan lehetőségeket, mint például törlesztési halasztás vagy részletfizetési lehetőség. Ezek a szolgáltatások rugalmasabbá és kényelmesebbé teszik a visszafizetést.

 1. Vedd figyelembe a kockázatokat!

Minden beruházás rejt magában egy bizonyos szintű kockázatot. Ajánlott időben felmérned a lehetséges kihívásokat, hogy előre kidolgozhass egy tervet azok csökkentésére. Vedd figyelembe a piaci változásokat, a vállalkozásod pénzügyi helyzetét, a kamatkockázatokat és gondolj a váratlan üzleti kihívásokra is.

A piacok gyors változásai befolyásolhatják a befektetéseid megtérülését, miközben idővel a kamatlábak is változhatnak. Készülj fel az olyan problémákra, mint például egy beruházás eredménytelenségére vagy egyéb hirtelen felmerülő helyzetre.

 1. Készíts üzleti tervet!

Vállalkozásod üzleti terve az Erste számára is kulcsfontosságú. Ebben a tervben nem csak a beruházásod céljait kell ismertetned, hanem azt is, hogy hogyan tervezed elérni a várható megtérülést, és honnan származnak a hitel visszafizetésének forrásai. Az üzleti terv segít abban, hogy a pénzintézet megismerje beruházásod részleteit és meggyőződjön róla, hogy megalapozott és jövedelmező lesz a hitelfelvétel.

Összegzés

A beruházási hitel segíti vállalkozásod növekedését és fejlődését.

Mielőtt elköteleznéd magad a hitel mellett, gondosan tervezd meg az üzleti terved, és vedd számításba a fenti szempontokat, hogy a hitel felvétele sikeres és hosszú távon is fenntartható legyen.

Az Erste szakemberei a hiteligénylést megelőző tanácsadástól kezdve egészen a szerződés megkötéséig segítenek, hogy vállalkozásod számára a legjobb döntést hozhasd meg.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Pénteken kezdődik a Magyar Tudomány Ünnepe

csü nov 2 , 2023
Pénteken kezdődik a Magyar Tudomány Ünnepe (MTÜ), amelynek során egy hónapon át több száz tudománynépszerűsítő programmal várja az érdeklődőket a Magyar Tudományos Akadémia (MTA). Az MTA idén épp húsz éves rendezvénysorozatát „Tudomány: válaszok a globális kihívásokra” mottóval rendezik meg és egyik fő témája a mesterséges intelligencia (MI) lesz. Az Akadémia […]
Humán Tudományok Kutatóháza

És még ez is...