Segítünk közelebbről megismerni a lengyel vodka varázsát

iDrinks.huEnnek a bejegyzésnek az apropóját az a felismerés szülte, hogy a Belvedere lengyel vodka kifogástalan minőségét és különleges varázsát érdemes többekkel is megismertetni. Leginkább emiatt szenteltünk külön cikket a témakörnek.

Úgyhogy teszünk egy kirándulást Lengyelország irányába, elkalauzolva az olvasót a Belvedere egészen sajátos világába. Lesz szó a vodka készítéséről, ízéről és aromájáról, nem megfeledkezve az összetételéről sem.

Amiért olyannyira híres és kedvelt a Belvedere vodka

Nyilván nem egy elhanyagolható tényező már önmagában az sem, hogy a világ első számú, prémium vodkájáról van szó. Sokan nem tudják, hogy a Belvedere a nevét a varsói elnöki palotáról kapta.

Ennek fényében persze már érthető, hogy a palota illusztrációja minden egyes palackon ott díszeleg. Szintén érdekesség a Belvedere vodka kapcsán, hogy a készítése a világ egyik legrégebbi, folyamatosan működő szeszfőzdéjében történik.

Merthogy 1910 óta szüntelenül üzemel rendkívül magas hatékonysággal az a folyamatosan korszerűsített gyártóegység, ahol a szorgos munkának köszönhetően a Belvedere páratlan minőségben készül el.

A Belvedere vodka páratlan minőségét szigorú szabályok biztosítják

Többek között a Lengyelországban érvényben lévő precíz szabályozás, amelynek értelmében a vodka elkészítéséhez felhasznált termés mindegyikének lengyel földről kell származnia. Kiegészítve azzal, hogy a vodka csakis gabonából vagy burgonyából készülhet.

Nem adható tehát hozzá cukor, illetve az adalékanyagok használata sem jöhet szóba. Az iDrinks weboldalán beszerezhető vodka alapját egyébként kifogástalan minőségű lengyel aranyrozs alkotja.

Lényeges eleme az előállításának az a folyamat is, amelynek a keretei között valódi tűz segítségével négyszer desztillálják. Így sikerül elérni a jellegzetesen krémes, lágy kenyértésztával, virágokkal és vaníliával keveredő illat és ízvilág különleges összetételét.

Mire számíthatunk a Belvedere ízlelésekor?

Mindenekelőtt egy 40%-os alkoholtartalmú italkülönlegességre, amelyet tisztán, hűtve nagyszerű élmény fogyasztani. Leginkább étkezések előtt, aperitifként, vagy alternatív lehetőségként koktéljelleggel szokás fogyasztani.

Lebilincselően strukturált ízzel bír, amit csak tovább fokoz az elegáns és kiegyensúlyozott, finom édesség, a bársonyos jelleg, no meg a sima és tiszta lecsengés. A Belvedere közepesen testes és bársonyos, kifinomult ízvilággal rendelkezik, amelyet kevés vaníliás fűszeresség is meghatároz.

Szintén jellemző rá a fehér bors pikánssága, egyfajta tökéletes kiegészítést adva. Ami pedig a lecsengését illeti, az kellően hosszú, a mandula és a brazil dió telt zamatának dominanciája mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mennyibe kerül a lambéria alapanyag?

csü jan 6 , 2022
ShareTweetPinShareA lambériával fedett falfelület igazi éke minden otthonnak. Ha lambériázásba kezdenél, de nem tudod, milyen árakra számíthatsz, cikkünk neked szól! Ezért szeretjük a lambériát Minden otthonnak megvannak a maga történetei. Egy túl lelkes gólöröm okozta repedés a falon, egy gyermek által filctollal kipingált absztrakt minta, vagy egy túl hevesen a […]
kaplarfatelep.hu

És még ez is...