Borbélyok tuti szakállápolási tippjei

shop barbaitaliana.hu szakállápolásAz igényes, ápolt szakáll nemcsak trendi, de rendkívül férfias viselet is, amelynek ápolásához hoztunk öt tippet profi borbélyoktól, hogy otthon, saját magadnak is olyat alkothass, amire büszke leszel.

Megtanulhatod, hogyan kezelheted a növesztést sokak számára megkeserítő bőrviszketést és kiszáradást, hogyan nyírhatod egyszerűen és profin a szakálladat, valamint más hasznos tanácsokat is adunk.

Szakállápolás, ahogy a szakértők csinálják

A szakáll- és hajápolás még sohasem volt annyira könnyű, mint napjainkban, hiszen számtalan készítmény áll a rendelkezésedre, válassz kedvedre a #Barba Italiana szakállápolási termékei közül, lépj be a professzionális férfi szépségápolás világába. 

Kezdő szakállnövesztőként, -viselőként praktikus lehet, ha rábízod magad egy borbélyra a szakáll formázását, ápolását illetően, hiszen ott hozzáértő szorgos kezek azon munkálkodnak, hogy a lehető legtökéletesebb legyen a végeredmény.

A barber szalonban nemcsak kellemesen ellazulhatsz, de biztos is lehetsz abban, hogy egy remekmű boldog viselője leszel, amikor kilépsz onnan. De vajon mit tud egy borbély, amit te nem? Íme néhány tipp és tanács a legjobbaktól.

5 tipp profi borbélyoktól

  • Legyél tisztában az adottságaiddal, az arcformáddal! Ha megvan az elhatározás, és megvan a vágyott fazon, nézz tükörbe, mielőtt nekikezdesz a növesztésnek, hogy milyen arcformával áldott meg az ég, és vajon mennyire fedik adottságaid az elképzeléseidet. Korrigálj a tökéletes végeredmény érdekében. 
  • Türelem szakállat terem! A szakállnövesztés időigényes folyamat. És bár a szakáll az ápoltságról, igényességről kell, hogy szóljon, a növesztési fázisban tanúsíts önuralmat, mert nem fog jól kinézni. Nyírás és formázás előtt adj neki 2-3 hónapot, hogy a kellő hosszt és erősséget elérje. Ezután bízd a profikra. A semmiből ők sem tudnak varázsolni.
  • Fogadd barátoddá a szakállolajat! A növésben lévő szakállat is hidratálni kell a későbbi szép eredmény érdekében, ezért naponta használj szakállolajat, ezzel nemcsak a szőrt, hanem az arcbőrödet is táplálod, hiszen mélyen felszívódik. Hiányában szőrzeted száraz, töredezett, korpás, egyszóval ciki lesz. 
  • A szakállápolás legyen a napi rutin része. A szakáll mosását ne vidd túlzásba, heti 1-2 alkalom az ideális. Továbbá használj speciális szakállsampont vagy szappant. Szárításnál ne dörzsöld a szőrzetedet, csak finoman itasd le róla a vizet. Keféld át utána. 
  • A szakáll nyírva jó. Ha volt türelmed a növesztéshez, ne ess neki magad a formázásnak, nyírásnak, hanem bízd sokat tapasztalt, sokat látott szakemberre. A gyakorisága függ a szakállad sűrűségétől, a növekedés gyorsaságától. 

Amikor a szakáll nem a megfelelő választás

Van, amikor sem az elhatározás, sem a türelem nem elég, mert az erősen hézagos, egyenetlen növésű arcszőrzet nem alkalmas szép szakáll növesztéséhez. Ilyen esetben egy jó borbély sem fog tudni segíteni, növekedésre bírni. 

Engedd el a dolgot, inkább válassz egy jó frizurát magadnak. Egy szépen borotvált férfiarc is lehet férfias.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A hackereknél is veszélyesebb a hanyagság

szo máj 14 , 2022
ShareTweetPinShareAz utóbbi időszak robbanásszerű digitális fejlődése és a felhőtechnológia térnyerése a számos pozitívumot hozott magával a magyar kkv szektorban. A sikertörténetet azonban beárnyékolják a veszélyek: a kiberbiztonsági kockázatok és a hackertámadások megnövekedése, vagy a gondatlan adatvesztésből adódó károkozás. „Ma már a legtöbb gyártó is azt hangsúlyozza, hogy nem a hackerektől […]
Juhász Viktor iSolution

És még ez is...