A szivarosok személyre szabott és nélkülözhetetlen kiegészítője, a hamutál

humidorshop.huA szivarozás egy életforma, egy szertartás, aminek számos elengedhetetlen kiegészítője van, melyek közül egy kívülálló szemében a hamutál nem tűnik annyira fontosnak, de aki érintett, az tudja, mennyit számít.

A szivarosok legfőbb társa, a humidor mellett ez az a kellék, amely személyre szabható, és rendkívül stílusos darab lehet, az ízléshez, az igényekhez és az alkalomhoz igazítva. 

Választhat klasszikus vonalú darabokat, de meghökkentően modern megjelenésű modellek is használhatóak a hamu tárolására és a szivarok pihentetésére. Kiválasztásánál több szempontot is mérlegelni kell, tartson velünk, mutatjuk, melyek ezek!

Több, mint egy mutatós kellék

A szivarozás igazán nagyszerű módja a kikapcsolódásnak akár egyedül is, de kiváló alkalom a hasonló érdeklődésű barátokkal való együttlétre, elmélyült beszélgetésekre, lazításra. Utazáshoz vagy otthonra? Válasszon a Humidorshop.hu lenyűgöző szivarhamutál választékából ízlésének, stílusának megfelelő üveg, porcelán, kerámia, fa, fém vagy műanyag darabot. 

A hamutálak, amellett, hogy a hamu elhelyezésére szolgálnak, a szivarok pihentetésére is valók, hiszen egy szivart lassan, a füstöt és az aromákat maximálisan kiélvezve kell elszívni. Így az sem mindegy, hogy milyen méretűt választ, hiszen lerakásnál biztosan kell állnia a szivarnak, emiatt az sem mindegy, mekkora átmérőjű rúdhoz illik.

Egy hamutál dekoratív elem is egy szivarszobában, íróasztalon, így stílusában is illeszkednie kell a humidorhoz, valamint  a berendezésekhez. 

A választásnál ezekre figyeljen!

A hagyományos hamutálak méretben nem megfelelőek a szivarok számára, sem a hamuzó rész nagyságát, mélységét, befogadókészségét illetően, sem pedig a perem szempontjából. Hiszen olyan kialakítású tál kell, amely nem engedni elgurulni, lebillenni a meggyújtott, és pihentetésre lerakott dohányrudat, és amely megfelel a szivar méretének.

A hamuzó mérete is lényeges a választásnál, hiszen kisebb tálra van szüksége, ha egyedül, mintegy meditációként szokott füstölni, és több vájattal rendelkező méretesebb darabra, ha baráti társaságban vagy üzletfelekkel élvezi a szivarozás pillanatait. 

Kerülje a bonyolult kialakításúakat, mert azok megnehezítik a tisztítást.

Stílusos klasszikus és modern darabok

Ízlésének megfelelően választhat hagyományos, tűzálló anyagokból – például kerámiából, üvegből, kőből, fémötvözetekből – készült hamutálakat, de cement vagy környezetbarát gyanta, esetleg hőálló műanyag szivar hamutál mellett is dönthet. 

A füstölés luxusához hozzájárul a hamuzó megjelenése is, így egyáltalán nem mindegy, milyet választ. Egészen egyedi, festett mintás vagy extravagáns, nagyméretű, tekintélyes darabok is léteznek.

Utazáshoz a kisméretű, fedeles dobozok vagy az egyedi formájú, összecsukható, akár szivarvágóval és -fúróval kombinált szettek ajánlottak.

Egy jól megválasztott szivarhamutál tükrözi a szivaros stílusát, megkönnyíti a pihentető füstölést, így kiválasztására nagy gondot kell fordítani.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nehéz évnek ígérkezik 2023 IS

ked jún 13 , 2023
Az elmúlt éveknél mérsékeltebb növekedéssel 1378 milliárd forintos forgalmat ért el 2022-ben a hazai online kiskereskedelem. A Reacty Digital éves webáruházi felmérése szerint 2023 ismét egy nehéz évnek ígérkezik, öt éven belül azonban másfél-kétszeresére növekedhet az e-kiskereskedelmi forgalom. A kedvezőtlen külső hatások ellenére is növekedés Több szempontból nehéz helyzet elé […]
kiskereskedelem

És még ez is...