Kibertámadás ért több szlovén állami internetes oldalt

ddos 404Újabb kibertámadás érte Szlovéniában mások mellett a köztársasági elnök, a kormány és központi bank internetes oldalát.

Vojko Volk nemzetközi ügyekért, valamint a nemzeti és nemzetközi biztonságért felelős szlovén államtitkár a kibertámadásról közölte: a hackerek a gov.si domainneveket vették célba, de rövid időre az államfő internetes oldala is elérhetetlen volt, majd pedig a központi bank és a statisztikai hivatal oldalát is támadás érte. „Minden nap teszünk intézkedéseket, a Nemzetbiztonsági Tanács titkárságának operatív csoportja gyakorlatilag folyamatosan kapcsolatban áll velünk, ma reggel is voltak megbeszéléseink ez ügyben” — mondta az államtitkár.

A kormány a kiberbiztonsági ágazat megerősítése érdekében további forrásokat különít el, és újabb munkatársak felvételét kezdeményezi. Arról biztosított: „Szlovénia továbbra is biztonságos és stabil ország marad, ha kiberincidensekről van szó”. Más országok sem immunisak ezekre — mondta, kijelentve azt is, hogy a legtöbb ilyen támadás mögött „Putyin rezsimje” áll, de nem minden esetben. Volk szerint az egyetlen módja a védekezésnek a megelőzés.

A szakértők szerint a DDoS-támadások technikailag kevésbé kifinomult kibertámadások, de jelentős hatást gyakorolnak a közvéleményre, mert a céljuk a félelemkeltés. A legutóbbi DDoS-támadásoknak március végén és április elején több szlovén állami intézmény és vállalat volt a célpontja. Akkor egy orosz kiberbűnözői csoport vállalta magára a felelősséget, elmondásuk szerint azért, mert Szlovénia támogatást nyújtott Ukrajnának.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új ipari számítógépet mutatott be az Emerson

hét ápr 15 , 2024
ShareTweetPinShareA Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz. Az Emerson bejelentette az új PACSystems IPC 2010 kompakt ipari PC-t (IPC), egy robusztus ipari számítógépet, amelyet arra terveztek, hogy a gép- és egyedi alkatrészgyártás automatizálási alkalmazásainak […]
Emerson PACSystems IPC-2010

És még ez is...