A tökéletes széket keresed gyermeked tanulósarkába?

premiumbutor.huMost, hogy beindult a tanév, valószínűleg minden szülő azon tüsténkedik, hogy minél szervezettebben és felkészültebben tudja megkezdeni a tanulmányait, akár általános, akár középiskolásról legyen szó.

A tankönyvek, a tanszerek és az esetleges különórák beszerzése és szervezése veszi el a legtöbb időt, de nem szabad megfeledkezned arról sem, hogy a gyermekednek egy olyan otthoni tanulósarkot alakíts ki, ahol nyugodtan, elvonulva és kényelmesen tud tanulni és leckét írni.

Fontos, hogy legyen egy kijelölt hely!

Mielőtt beszereznéd az íróasztalt és a gyerek forgószéket a Prémium bútoráruház kínálatából, lényeges, hogy megtaláld azt a helyet a lakás vagy a ház bármely pontján, ahol kellemes, hangulatos tanulósarkot tudsz kialakítani a gyermekednek. Ez legyen a legeslegelső lépés.

Érdemes ezt a gyermek saját szobájában kialakítani, ahol csendben el tud vonulni a család többi tagjától, de akár egy emeleti lépcsőfordulóban is helyet kaphat, ahol nem olyan nagy az átmenő forgalom és a ricsaj.

Ha megvan a hely, akkor fontos a tájolás is, hogy honnan essen a fény az asztalra, és akkor már gondolkozhatsz is a következő lépésen: a szék, vagyis inkább a forgószék kiválasztásán!

A gyermek forgószéknél aligha van fontosabb bútordarab, ami a tanulást illeti!

Persze nem vitatható el, hogy az asztal magassága és szélessége is nagyon fontos, hiszen egyrészt fel kell érni, másrészt el kell férni rajta, de mégiscsak a szék az, ami a gyermeket tartja, így abszolút külön figyelmet kell arra fordítani, hogy a megfelelő méretű forgószéket válaszd ki a gyermekednek.

Nem árt tudni, hogy a legtöbb forgószéket nagyjából négyéves kortól lehet használni, és mivel a legtöbb gyerekszék állítható, így egészen kiskamasz korig, azaz 14-15 éves korig lehet használni.

Mivel vagy egy évtizedre készülsz széket választani a gyermekednek, így érdemes a következőket megfontolva vásárolnod!

Akkor a legoptimálisabb a szék, ha magas a hátfala, és rendelkezik kartámlákkal is. Mindenképp ellenőrizd, hogy gyermeked lába leér-e a padlóra, mert ha nem, akkor az bizony nem az ő mérete. Persze fontos az ergonomikus kialakítás is, vagyis hogy tökéletesen felvegye a gyermeked alakját a forgószék, és kényelmesen tudjon ülni benne.

Ha ez a kényelem hiányzik, annak nemcsak az egészsége, de a tanulmányi eredménye is a kárát látja, így arra biztatunk, hogy szánd rá a szükséges időt és pénzt, és szerezd be a legtutibb forgószéket a gyermeked számára!

Teremtsd meg a tanuláshoz illő hangulatot!

Az, hogy a gyermekedet megtanítsd tanulni, részben a te feladatod is, hiszen neked kell megmutatni, hogyan kell megteremteni a tanuláshoz szükséges nyugodt, zajmentes és rendezett környezetet. Persze ez még csak a kezdet, hiszen a tanulás még hátravan, de ha már megvan a megfelelő környezet, akkor már egy nagy lépést tettetek az iskolai sikerek felé!

Ne habozz hát, válaszd ki gyermekednek a tökéletes forgószéket a Prémium bútoráruház kínálatából!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jön a Nokia X30 5G

ked szept 6 , 2022
ShareTweetPinShareA HMD Global bejelentette a Nokia X30 5G elnevezésű okostelefont, amely a cég szerint az eddigi legkisebb ökolábnyomot és az eddigi legjobb PureView fényképezési élményt nyújtja. A Nokia X30 5G teljesen újrahasznosított alumíniumvázzal és 65 százalékban újrahasznosított műanyag hátlappal készül – így lett a váztól egészen a dobozig az eddigi […]
Nokia X30 5G

És még ez is...