Orosz külügyminisztérium: Obama titkosszolgálatai kibertámadással fenyegetőztek

Az Egyesült Államok titkosszolgálatai Barack Obama elnöksége alatt azzal fenyegetőztek, hogy kibertámadást intéznek az orosz infrastruktúra objektumai ellen – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.

“Washington, a Pentagon alvállalkozóinak segítségével a legnagyobb játékossá nőtte ki magát az úgynevezett exploitok – hackerbehatolást megkönnyítő, a szoftversebezhetőséget kihasználó programok – piacán” – mondta a diplomata. “A sajtóba történő kiszivárogtatások révén Obama idején a titkosszolgálatok azzal fenyegettek meg bennünket, hogy ezen szoftverbetétek segítségével bármely pillanatban hatalmas csapásokat tudnak mérni az orosz infrastruktúra kritikus fontosságú objektumaira” — tette hozzá. Rjabkov szerint míg az orosz elektronikus infrastruktúra elleni támadások 28 százaléka az Egyesült Államokból érkezik, addig fordított esetben ez az arány csak két-három százalék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egyre kelendőbbek a félvezetők

szo jún 10 , 2017
Április 31,3 milliárd dollár értékben adtak el félvezetőket szerte a világban, ami 20,9 százalékos növekedés a tavaly áprilisban elért 25,89 milliárd dollárhoz képest – közölte a félvezetők gyártóit tömörítő szövetség (SIA). Utoljára 2010 szeptemberében bővült ilyen erős ütemben a félvezetők globális forgalma. Márciusban 30,89 milliárd dollár értékű chipet értékesítettek a […]
dióda

És még ez is...