Így lesznek mindig szépek a lábkörmök!

studioflash.huManapság egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy télen is wellness élményeket gyűjtsenek. Függetlenül attól, hogy csak egy uszodába látogatunk el vagy jól megérdemelt pihenésünket töltjük egy szállodában, a lábaink és lábkörmeink állapota ilyenkor is pont olyan fontos, mint nyaranta.

A szép lábkörmök titka a minőségi géllakk

A StudioFlash 3 lépéses géllakkjaival mi sem egyszerűbb annál, minthogy télen is, nyáron is csodás színekben pompázzanak a körmeink, akár a lábunkon is! Persze nem feledkezhetünk meg a megfelelő gondoskodásról sem, de az egészen biztos, hogy a legszebb akkor lesz a végeredmény, ha géllakkokat is bevetünk az ügy érdekében.

Ugyan sokan csak a nyári időszakban fordítanak kiemelt figyelmet lábuk ápolására és lábkörmeik színezésére, egyre többen vannak azok is, akik mindig szeretnek igényesek lenni, ezen a téren is. Akadnak olyanok is, akik úgy vélik, a csizmás időszak kedvezőtlen hatással van a körmökre, s ezért nem is javasolt ilyenkor lakkozni őket. Oszlassuk el most ezt a tévhitet!

Lehetnek veszélyei a színezésnek?

A válasz erre a kérdésre egy nagyon határozott nem. Ahogy azt a körömmel dolgozó szakemberek nagyon jól tudják, a körömlemez gyakorlatilag nem más, mint elszarusodott sejtek összessége. Ez pedig egyszersmind azt is jelenti, hogy nincs szükség arra, hogy hagyjunk neki időt, hogy szabadon lélegezzen – ahogy azt a tévhit tartja.

Annak tehát, hogy a téli időszakban – amikor mindannyian zárt cipőket, csizmákat, bakancsokat viselünk – pihentetjük a körmöket, s emiatt nem használunk lakkokat, nincs semmilyen pozitív egészségügyi hatása.

Azt is gyakran hiszik, hogy a csizmák viselése miatt például nagyobbra nő a gombásodás veszélye, s emiatt érdemes kerülni a különféle díszítéseket, de valójában ennek sincs valóságalapja.

Nyugodtan színezhetjük tehát a lábkörmeinket télen is kedvünk szerint, s megőrizhetjük top formánkat a rohamosan közeledő tavaszi, majd nyári szezonra is. Hiszen ha már géllakkozásra adjuk a fejünket, nyilvánvalóan nem hanyagoljuk el az egész lábfej gondozását és a pedikűrt sem.

Miért éppen a géllakk?

Ez egy könnyen használható, szépen terülő, jól fedő alapanyag, amelynek ráadásul nagyon hosszan élvezhetjük a szépségét, szemben például a hagyományos lakkokkal. Az egyetlen ellenjavallat legfeljebb az lehet, ha intenzíven sportolunk, de ez sem a veszélyek miatt, hanem kizárólag azért, mert ilyenkor a saját köröm is megsérül időnként, ami persze ugyanúgy előfordulhat a lakkozott felülettel is.

A géllakkok további előnye a rengeteg típus és a csodálatos színek, amelyeket ráadásul harmóniába hozhatunk a kezeinken lévő körömdíszítéssel is. Ám a vendégek nem egyformák ebben a kérdésben (sem).

Egyesek előszeretettel kérnek a lábkörmökre olyan színeket, amelyek mindenhez illenek, így bebiztosítva azt, hogy ne hassanak idegenül. Mások viszont ahhoz ragaszkodnak, hogy a kezeken lévő színekkel legyen egyforma a lábkörmökön is a lakkozás. És természetesen van egy harmadik tábor is, akik bevállalósak ebben az esetben is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A kárpit életed kísérője és ne kísértője legyen

hét márc 13 , 2023
ShareTweetPinShareAhol bútorok elhelyezéséről van szó, érdemes figyelni minden egyes darabnak a többi berendezési tárggyal való összhangjára. Ennek hangsúlyos eleme a színek, anyagok és minták harmóniája az egyes helyiségekben, de meg kell említeni magán a bútordarabokon használt kárpitokat is. Lényegesek, mert az általuk teremtett hangulat mindenkinek a kedvét jelentősen befolyásolja. Igazán […]
dodo.hu

És még ez is...