A bizalom jó dolog, a monitorozás még jobb

adatAz információbiztonság érdekében a különböző hardveres és szoftveres megoldások mellett öt további intézkedés megkerülhetetlen — állítja Sallai György, a KPMG információbiztonsági tanácsadásért felelős igazgatója.

3. Beszállítók monitorozása
A tapasztalatok azt mutatják, hogy az egyik legnagyobb biztonsági kockázat olyan harmadik személy – azaz a legtöbb esetben valamelyik beszállító –, amellyel számítógépen kommunikálunk. Az üzleti racionalitás érdekében beszállítók egész sora fér hozzá felhasználói vagy üzletileg érzékeny adatokhoz. Éppen ezért vizsgálni kell, hogy a beszállítók milyen rendszereket, adatokat és munkafolyamatokat érnek el, és az adott hozzáférés valóban szükséges-e a munkavégzéshez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Disztributor disztribútornak farkasa

csü febr 18 , 2016
Az Ingram Micro cégvásárlással erősít Kelet- és Dél-Európában, a value-add – hozzáadott értékű – disztribúciós szolgáltatásainak kibővítéséért. Az akvizíció során az orosz tulajdonú RRC Group CEE divíziója amerikai tulajdonba kerül, így a kaliforniai cég komoly piaci pozícióval rendelkező RRC leányvállalatokat integrál szervezetébe. Az RRC viszonteladó partnerei számára nyújtott szolgáltatásai közé […]
dollár

És még ez is...