Itt a kánikula – így válaszd ki a számodra megfelelő, energiahatékony klímát!

Kazin webshop légkondicionálóA klímaváltozás nagy hatással van Magyarország átlaghőmérsékletére is. A nyarak az elmúlt pár évben már szinte elviselhetetlenek, és túl sokan kerülnek kórházba a hőingadozás és a váratlanul beköszöntő kánikula miatt. Nem véletlen, hogy egyre többen telepíttetnek klíma rendszer otthonukba. Csakhogy a magas energiaárak miatt nagyon nem mindegy, milyen berendezést választunk. Cikkünkben útmutatást adunk a legmegfelelőbb és energiahatékony klíma kiválasztásához, ugyanis van néhány szempont, amit mindenképp mérlegelned kell, mielőtt kiválasztod vadiúj klímádat.

Mekkora területet szeretnél hűteni?

Először is mérlegelned kell, hogy mekkora terület hűtésére szeretnéd majd használni. Fontos ugyanis, hogy hatékonyan hűtse a helyiséget, lakásodat, ugyanakkor ne menjen rá a gatyád is az áramszámlára.

Egyetlen klíma egy nagy házat nem tud hatékonyan lehűteni, ezért inkább helyiségekben érdemes gondolkodni. Ha például csak egy kisebb hálószobát hűtenél vele, ahhoz elegendő kisebb teljesítményű készülék is, míg mondjuk egy nagy amerikai konyhás nappaliban már sokkal nagyobb teljesítményre lesz szükség.

20-25 négyzetméterig például megfelelőek a 2.5 kW-os klímák, míg 30-40 m2-re már egy 3.5 kW teljesítményű típust érdemes választani.

Fűtésre is használnád?

Habár ma már a legtöbb modell hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmas, vannak még kivételek, így gondold át azt is, hogy számodra fontos-e, hogy fűteni is tudjon a berendezés! Általánosságban elmondható, hogy megéri olyan modellt választani, amely fűtésre is alkalmas, hiszen B tervnek optimális egy esetleges probléma esetén, ami a fűtésrendszert érinti. Ezek a készülékek kinti -25/-30°C-ig megfelelő hatékonysággal képesek felmelegíteni a helyiséget.

Extra funkciók

Nem mellékes szempont az sem, hogy anyagilag mennyit tudsz szánni egy klímára és annak beszerelésére. Valamint tudd, hogy egyes modellek extra kényelmi funkciókkal is felszereltek. Ilyen például a wi-fis állíthatóság, az ECO- és éjszakai üzemmód, vagy a turbó hűtés (és fűtés).

A Kazán WebShopon kizárólag előzetesen bevizsgált, minden előírt szabványnak megfelelő Split Klíma berendezéseket vásárolhat. Olyan nívós gyártók termékeit forgalmazzák, mint a Concept.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyar logisztika: jön az e-fuvarlevél

ked júl 25 , 2023
Javulhat a magyar logisztikai szektor helyzete: a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) a terület szereplőivel együttműködve változtatna a terület szabályozásán. A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) szerint előre mozdulhat a magyar logisztikai szektor helyzete, és jelentős többletbevételt generálhat minden érintettnek, hogy a GFM a terület szereplőivel együttműködve számos intézkedést hozna, és […]
kamion Bud Spencer

És még ez is...