A formalyukasztók segítségével valódi csodákat alkothatunk!

mesescuccok.huKézműveskedni jó, akár gyerekek, akár felnőttek vagyunk, hiszen egyrészt általa megmutathatjuk mit tudunk, mire vagyunk képesek, másrészt kiengedhetjük a felgyülemlett feszültséget, mosolyt csalhatunk az arcunkra olyan helyzetben is, amikor egyébként nem lenne hozzá kedvünk.

Valamilyen hobbira mindenkinek szüksége van, mert ezek végzése közben átélhetjük a boldogság érzését, ami arra sarkall majd, hogy újra átéljük, újra megtegyük azt, ami örömet okoz, vagyis rászokunk a számunkra kedves tevékenységre. Ráadásul a kézműves alkotáshoz ma már megszámlálhatatlanul sok alapanyag, eszköz, szerszám áll rendelkezésünkre, így akár művészi szintre is fejleszthetjük kedvteléseinket.

Mindenki másképp csinálja

A gyerekek figyelmének lekötése, a koncentráció és a kézügyesség fejlesztése céljából már ovis kortól hozzászoktathatjuk a csemetéket az alkotáshoz, persze kezdetben még egyszerű, könnyen kivitelezhető dolgokkal. Ehhez nagyszerű eszköz lehet a Mesés cuccok kínálatában kapható formalyukasztó, amellyel kreatív dolgokat készíthetünk.

A kézműveskedéshez különösebb alapanyagok sem kellenek, elég lehet színes festék és ragasztó, a többit meglelhetjük a kidobásra ítélt holmik között.

Felnőttként is álljunk neki bátran, próbáljunk ki minél több módszert, találjuk meg a stílusunkat, azt a válfajt, ami a legközelebb áll hozzánk, amiben igazi sikerélményeket érhetünk el. A kézműves hobbik fejlesztik a kreativitást és a kézügyességet.

A papír csodája

A papírt általában egyszerű alapanyagként kezeljük, nem látjuk benne azt a csodát, amit gyakorlott és kreatív felhasználásával elérhetünk. A kisgyerekek kezébe is az elsők közt adjuk, és ők élvezettel gyűrögetik, formázzák, aztán firkálnak rá, majd egyre több mindenre használják.

Praktikus, mindenhol megtalálható alapanyag, amely számtalan formában rendelkezésre áll. Selyempapírból, krepp-papírból, kartonból, hullámkartonból és még számos papírfajtából alkothatunk különféle dekorációkat, tárgyakat az egyszerűtől a rendkívül bonyolultig.

Kártyák, meghívók, képeslapok

Ami egy papír láttán először eszünkbe jut, az nagy valószínűséggel az írás. Innen pedig már csak egy ugrás, hogy egy egyszerű üdvözlőkártyát, születésnapi meghívót alkossunk. Többféle technika közül választhatunk, kreativitásunk szab csak határt ötleteinknek.

A gyerekeknél is népszerűek a különféle formalyukasztók, de a felnőttek dekorációs ötleteihez is jól jöhetnek a különféle minták lyukasztására alkalmas eszközök. Találni köztük egyszerű állatfigurás, figurás lyukasztókat, de akár bonyolultabb csipkemintásakat is. Művészi igényességű alkotásokat is készíthetünk formalyukasztók segítségével, de akár színvonalas, a nyomdai termékeknél egyedibb, szépséges esküvői meghívókat is kreálhatunk velük.

Egyedi üdvözlőkártyákat gyárthatunk, a formalyukasztóval nyomott mintákkal díszíthetünk dobozokat, koszorúkat, maszkokat, könyvjelzőket, papírdíszeket és még számtalan szépséget.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Végre hozzáférhetővé tették a Volánbusz menetrendi adatbázisát

ked júl 12 , 2022
ShareTweetPinShareA Volánbusz is elérhetővé tette menetrendi adatbázisát a fejlesztők számára. A Volánbusz az elmúlt években nemzetközi sztenderddé vált GTFS-formátumban (General Transit Feed Specification) tette közzé menetrendi adatbázisát. Az adatbázis naponta frissül, szabadon felhasználható és díjmentesen elérhető a társaság honlapján. A GTFS formátum olyan adatbázis-szerkezetet definiál, amellyel tetszőleges tömegközlekedési hálózat adatai […]
Volánbusz

És még ez is...