Lakásbiztosítás díjak – Miért éri meg kalkulátorral számolni?

biztoshely.huVan lakásbiztosításod? Ugye, van?! Akkor nézz utána és számolj kalkulátorral, hogy olcsóbb tarifával és jobb feltételekkel tudj szerződni!

Lakásbiztosítási díjak

Egyre változó környezetünkben a biztosítósok szerint már nem arról kell meggyőzni az embereket, hogy kössenek lakásbiztosítást, hiszen ingatlanjaink a legnagyobb értéknek számítanak, vagyonunkat biztonságban szeretnénk tudni. Az viszont nem mindegy, hogy ezt a biztonságot milyen áron és milyen feltételek mellett vásároljuk meg. A lakásbiztosítási termékek palettája a legszélesebb a biztosítók kínálatában, ezért, hogy ingatlantulajdonosként a legjobbat kaphasd, érdemes 1-2 évenként felülvizsgálni a már meglévő szerződésedet.

Lakásbiztosítások

Az alapbiztosítások a biztosító társaságoknál általában hasonlóak. Egy ingatlanbiztosítás véd a természeti károktól (viharkár, árvíz, villámcsapás, beázás, kő- vagy földomlás, földrengés és a téli káresetektől, mint a jégverés vagy a hónyomás), illetve kiterjed a légi vagy idegen jármű ütközésére is. Ez a védelem alapos, azonban ilyen káresetekkel nagyon ritkán találkozunk. Nem jellemző, hogy egy légi jármű a házunkba csapódik, vagy egy földrengéstől sorra dőlnének össze a társasházak. Sőt még általában a villám sem csap be az ingatlanba, hanem inkább annak közvetlen környezetébe és úgy okoz káreseményt.

A díjak

Ha megnyugtatóan szeretnéd védeni ingatlanodat, akkor olyan biztosítást köss, amelyik együtt változik az ingatlan technikai és műszaki feltételeivel. Ha például bővítették az ingatlant, vagy értéknövelő beruházásokat hajtottatok végre, akkor a biztosításotoknak is követnie kell a változásokat. Sokan erre nem figyelnek, mint ahogy arra sem, hogy sokkal kedvezőbb feltételekkel és díjakkal köthetnék újra a biztosításukat, amennyiben ellenőriznék az érvényben lévő szerződésüket.

Melyiket válasszam?

A jobb feltételekről, a különböző biztosítók tarifájáról online tájékozódni a leggyorsabb és legegyszerűbb. Sok időt és pénzt spórolhatsz magadnak egy online lakásbiztosítás kalkulátor segítségével. Ezek a portálok több biztosító ajánlatát hasonlítják össze és az ingatlanod paramétereihez, valamint a biztosítási igényeidhez igazodva a legoptimálisabb ajánlatot állítják neked össze.

A biztosítási tarifa

A biztosítási tarifa több tényezőtől függ. A kalkulátorok az általános adatokból és az ingatlan speciális tulajdonságaiból számítják ki a díjat. Általános adat például az ingatlan területe, elhelyezkedése, építési éve, falazata stb. Ha ezeket kitöltötted, akkor a biztosítási igényeidet fogja kérni a kalkulátor, hogy személyre szabott ajánlatot tudjon adni. Olyan speciális kérdésekre válaszolhatsz, mint például szeretnél-e graffiti elleni biztosítást, vagy a frissen felpattintott napelemeidre kérsz-e védelmet?

Kedvezőbb díjak?

Mivel hazánkban viszonylag sok biztosító társaság kínál védelmet, a kalkulátor több ajánlatot is ki fog listázni nekünk. Amennyiben nagyobb védelmet szeretnél, az alapbiztosítás mellé kiegészítő biztosításokat is köthetsz. Ezeket azért érdemes átböngészni, mert ide gyakran előforduló káresemények tartoznak, mint például az üvegkár, a lakáskulcs vagy iratok elvesztése miatti költségek, rablás, lopás vagy vandalizmus.

A pontos adatokkal kitöltött kalkulátor segítségével akár 10-30%-ot spórolhatunk, ezért arra biztatunk mindenkit, hogy vizsgálja át a már meglévő lakásbiztosítását.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Négymilliárdos kárt okozott az okostelefonos bűnbanda

pén febr 2 , 2024
ShareTweetPinShareAdókijátszás, fiktív céghálózat: Négymilliárd forint vagyoni hátrányt okozó okostelefonok kereskedelmével foglalkozó bűnbanda ellen emeltek vádat. A Zala Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a nyolc vádlott gazdálkodással összefüggő kiemelt bűncselekmény miatt áll a Fővárosi Törvényszék elé. A főügyészség vádirata szerint az ügy elsőrendű vádlottja budapesti vállalkozóként mobiltelefonok és egyéb elektronikai eszközök kereskedelmével […]
Központi Nyomozó Főügyészség

És még ez is...