Mit jelent a marketing célú adatbázis építés?

adatbázis építésSzámos módszer létezik adatbázis építésre, kérdés, hogy vajon érdemes-e a nulláról elkezdeni, vagy pedig jobban megéri célzott ügyfél listát vásárolni.

A marketing célú céges adatbázis építés nem más, mint a gazdasági szervezeteknek nyilvános kapcsolati- és egyéb adatainak egy táblázatba való gyűjtése.

Ezek aztán egyedi igények szerint csoportosíthatóak és direkt értékesítési kampányok indíthatóak a listában szereplő elérhetőségekre. Legyen szó hagyományos postai-, telemarketing- vagy e-mail marketing megkeresésről, a vállalatok publikusan közzétett elérhetőségeire küldött reklám nem ütközik semmilyen adatvédelmi nyilatkozatba, így ez a GDPR rendelkezést sem sérti.

A kapcsolati tőke számtalan forrásból megépíthető manuálisan és automatizált algoritmusok segítségével egyaránt. A WellData szakemberei megépítették Magyarország egyik legtekintélyesebb vállalati kapcsolati bázisát, amely több mint 470 ezer társaság információit tartalmazza. Ezt pedig nem csupán egy helyről válogatták össze.

Minél több attribútumot, tehát adatfélét – név, cím, iparág, fő tevékenységi kör, alkalmazottak száma, előző év realizált árbevétele, webcím, telefonszám, e-mail cím, és így tovább – tartalmaz egy ilyen céges adatbázis, annál hatékonyabban használható hideg megkeresésekhez.

A lead szerzés a siker záloga

A sikeres, tehát válasz-reakciót kiváltó postai, telefonos vagy hírleveles kapcsolatfelvétel az úgy nevezett „lead szerzés avagy lead generation.”

Mit jelent a siker? A reklámot megkapó fél pozitív szándékkal reagál a hirdetésre, érdeklődést mutat a hirdető fél terméke vagy szolgáltatása iránt. Ezek az érdeklődő válaszok az angol elnevezéssel ellátott „lead-ek”.

Egyedi adatbázis építés, amikor specifikus célzásra van szükség

Olyan esetben, amikor a WellData adatbázisában szereplő adatok nem elegendőek a célközönség precíz meghatározásához, egyedi adatbázis építésre kerül sor. A WellData csapata pontos és gyors segítséget nyújt ilyen speciális esetekben is, hiszen az ügyfelek üzleti sikere közös cél, a jövőbeli együttműködés záloga. Az egyedi cégadatbázis építés még specifikusabb formája az email lista építés, amelyre kimondottan csak elektronikusan küldött eladásösztönző levelek miatt van szükség. Ugyanez, telemarketinges koncepció miatt, telefonszámok gyűjtésével is kivitelezhető.

A gyűjtéstől, az ellenőrzésen keresztül az értékesítésig

A WellData nem csak marketing lista építéssel és kereskedéssel foglalkozik, hanem teljes körű szolgáltatást nyújt megrendelői számára.

A magyar piacon kevés az olyan adatszolgáltató, amely manuális és automatizált rendszerek segítségével rendszeres időközönként, hetente ellenőrzi az listájában szereplő vállalati információkat, kiszűrve a hibákat, mint például a megszűnt cégek, a felszámolás vagy csődeljárás alatt álló társaságok, az elérhetőségek változása, telefonszámok vagy e-mail címek megszűnése, és így tovább.

Emellett pedig a WellData kapcsolati tőkéje megfelel a GDPR alapelveinek, valamint a SPAM-ra vonatkozó törvényi rendelkezéseknek egyaránt.

A teljes körű szolgáltatásnak köszönhetően a megrendelő biztos lehet abban, hogy 100%-ban precíz adatokat kap kézhez. Éppen ezért visszapattanás-mentes e-mail kampányt valósít meg; telemarketing kampány esetében pedig élő számokat csörget az ügyfélszolgálat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Indián nyár és az őszi dekoráció

sze nov 3 , 2021
A szeptember végétől október közepéig, de sokszor már október végéig is eltartó naposabb, melegebb időszakot hívjuk indián nyárnak, amely egy szeptember eleji erősebb lehűlést követően mindig visszatér hozzánk, és mindig örömmel fogadjuk. Ilyenkor már csípősebb, hidegebb reggelekre ébredünk, de mivel napközben még felemelkedik a hőmérséklet, ezért délutánonként el lehet tölteni […]
bonus-shop

És még ez is...