Szakmunkák Baranya megyében

pecsallas.huManapság a szakmunkák hiányszakmáknak számítanak, pedig mennyire szükség van jól dolgozó villanyszerelőre, gázszerelőre, burkolókra stb. szerte az országban! Lássuk milyen szakmunkákra keresnek munkavállalókat Baranya vármegyében!

Lakatos, hegesztő, villanyszerelő

Lakatosok jelentkezését várja többi pécsi cég, ahogyan az a pécsi állásgyűjtő portál oldalán is látható: https://pecsallas.hu/allasok/szakmunka.

Itt szinte kivétel nélkül feltétel a szakirányú végzettség. Általában acélszerkezetek, lakatosszerkezetek gyártására kérik fel a jelentkezőket. A lakatos munkához hasonló a hegesztő, akiknek acél, alumínium és egyéb fémszerkezetek hegesztését kell elvégezni hagyományos módon vagy hegesztőrobottal. Villanyszerelőként is többféle munkakör közül választhatunk: távközlő kábelek lefektetése, kábeltévé javítása, de ugyanígy naperőművek, napelem-rendszerek kiépítésében is lehet segíteni. Ez utóbbi esetben feltétel az erősáramú villanyszerelői végzettség.

Autószerelő, gépkezelő, raktárkezelő 

További, inkább férfiaknak szóló munkák közül kiemelendő az autószerelő, a gépkezelő és a raktárkezelő. Az autószerelő szakmát nem kell bemutatni, talán minden kisfiúnál van olyan időszak, amikor autószerelő szeretne lenni. Kell hozzá autószerelői végzettség, de utána sokáig a szenvedélye lehet a munkája!

Gépkezelő munkából is többféle van: van, amikor egy nagy iparterület belső területén kell szállítási munkákat ellátni vagy a gépekkel különféle árut kell felrakodni, lerakodni. A gépkezelői munkakörbe tartozik az építőiparban ásó, marógépek vezetése is és az azokkal való munka.

A raktárkezelő felelős a beérkező áru átvételéért és a raktári elhelyezésért, a kiadandó anyagok összekészítéséért és dokumentálásáért, a leltározás végrehajtásáért. A raktárkezelő munkakörhöz nem szükséges szakirányú végzettség.

Szakács, cukrász, pék, varrónő és fodrász

A szakács, cukrász, varrónő munkakör betöltéséhez általában előzetes előfeltételként szerepel a szakirányú végzettség, de kellő ambícióval be lehet tanulni végzettség nélkül is.

A pékek korán kezdik a napot, de akiknek sikerül nagyobb élelmiszerboltokban elhelyezkedni, nem kell kakasszóra kelniük. Fagyasztott és hűtött péksüteményeket kell az előírásoknak megfelelően megsütni és kihelyezni az eladótérbe.

Varrónőként, szabászként is el lehet helyezkedni  lakástextil gyártó- és forgalmazó vállalatnál lakástextil termékek előállítására. Ezenkívül természetesen más termékek átalakítása és javítása is lehet a feladatuk a megadott paraméterek alapján.

A szépségiparban is keresnek szakmunkásokat, úgy mint fodrászt, kozmetikust. Kozmetikusként és fodrászként nők százainak segíthetnek, hogy felszabadultabban, örömtelibben élhessék meg nőiességüket. Folyamatban lévő szakmunkás képzéssel is lehet jelentkezni, hiszen a legtöbb helyen a szalonok tudást, kidolgozott módszereket adnak, hogy az eredményesség mellett a munkát is élvezhessék az ott dolgozók.

Megannyi szakma, megannyi munkalehetőség, csak győzzünk választani!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hogyan hajszolhat valakit a kiégés az öngyilkosság gondolatáig?

szo jan 21 , 2023
A kiégést az emberek csak ritkán tartják indoknak az öngyilkosságra, pedig ha nem vesszük komolyan, és nem kérünk segítséget, sajnos ez is egy lehetséges kimenetel… A kiégés ugyanis egy sunyi, lassan kialakuló betegség, mely odáig terjedhet, hogy az illető úgy véli, már nincs értelme az életének. Persze ez csak a […]
swanlake.hu

És még ez is...